IMG 0442 BorderMaker

Zaterdag 3 juni aanstaande vindt in de Jazzkerk Aartswoud de allereerste editie van Trommel plaats; een internationaal jazzfestival met daarin 5 drummers in de hoofdrol.

Trommel wil één keer per jaar een internationale ontmoetingsplaats, inspiratiebron en netwerkplek zijn voor drummers, jazzmuzikanten en jazzliefhebbers. De diversiteit aan stijlen en vaardigheden die te zien en te horen zullen zijn, maakt Trommel tot een uniek evenement in Nederland en daarbuiten.

Een belangrijk onderdeel van Trommel is de uitreiking van het Sena Performers Gouden Slifje, een prijs voor de jonge meest veelbelovende jazzdrummer van dit moment. Deze wisseltrofee is gemaakt door Han Bennink en zal dit jaar worden uitgereikt aan, de uit Dirkshorn afkomstige, Wouter Kühne.

Boven in de kerk zal er een unieke tentoonstelling van het beeldende werk van Han Bennink te zien zijn. De presentatie van het festival is in handen van Wilfried de Jong.

De drummers die op deze eerste editie met hun band zullen spelen zijn:

- Martijn Vink (Metropole Orkest, Anouk, The Ploctones)

- Han Bennink (ICP Orchestra)

- Wouter Kühne (Gideon Tazelaar, Anna Serierse)

- Joost Patocka (Benjamin Herman, Krupa & The Genes)

- Jochen Rueckert (Kurt Rosenwinkel, Nils Wogram)

Trommel - zaterdag 3 juni 2017 Jazzkerk Aartswoud

Kerk open: 14.00 uur

Tickets: €30,00

Voor informatie en kaarten: 0229-841789 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.