IMG 20170419 WA00071 BorderMaker

Dinsdag 18 april kwamen de kinderen van groep 5 van OBS De Mient naar Zaal Beentjes om daar een echt concert te geven in samenwerking met Winkel's Harmonie & Toetti.

Eerst werden om 19.00 uur de gezamenlijke stukken nog even doorgenomen en werden 2 mensen verrast met "Lang zal ze leven". Dirigente Astrid Gorter en Boyd van Baaren waren namelijk jarig deze avond en werden toegezongen door iedereen in de zaal, begeleid door het hele harmonieorkest. Dat was een verrassend begin van een hele gezellige avond. Om 19.30 uur startte het concert en zat de zaal helemaal vol. In de kleinste gaatjes werden nog stoelen bij gezet, maar de laatste bezoekers moesten helaas blijven staan. De harmonie opende het concert met Harry Potter. Daarna was het de beurt aan Toetti met een prachtig stuk met solo van de drummer en een stuk met solo voor 4 trompetten die allemaal één noot konden spelen omdat ze (zogenaamd) geblesseerd waren aan één hand. Daarna kwam Alec naar voren. Hij had een groot bord met daarop de volgende tekst https://argu.co/m/2218. Iedereen uit de zaal werd gevraagd om via dit internetadres te stemmen op Winkel's Harmonie, zodat Winkel's Harmonie € 2.500,= kan verdienen voor de aanschaf van nieuwe instrumenten voor de leerlingen. Heeft u nog niet gestemd? Doe het dan nu alsnog. U kunt nog stemmen t/m 24 april.

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 5 van OBS De Mient blokfluitles gehad op school en degenen die het leuk vonden mochten ook een aantal lessen volgen op een hoorn. Er waren 9 aanmeldingen en zij lieten vanavond samen met Toetti horen wat zij geleerd hebben in die lessen. Wat een prachtig gezicht, al die glimmende hoorns op een rijtje, en wat kwam er een geweldig geluid uit! Nadat de harmonie een klein stukje gespeeld had uit Junglebook was het de beurt aan de blokfluiters. Samen met de harmonie speelden ze Mieke hou je vast en Motorpech waarbij er af en toe hele vreemde geluiden uit het orkest kwamen.... De avond werd afgesloten met het lied "De Koperblazers" waarbij groep 5 prachtig heeft gezonden en gedanst. Alle kinderen kregen een oorkonde ter herinnering aan deze leuke avond en voor de muzikanten hadden de kinderen een leuk bedankje in elkaar geknutseld. Al met al een hele geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!

Foto: Ingezonden