PRFOTO vigo zijwaarts 1 BorderMaker

18 Gouden Stemmen, Zo kan het Alkmaarse vrouwenkoor VIGOROSA wel worden getypeerd.

Zondag 19 maart treedt het koor op bij de Culturele Stichting Niedorp met een programma dat de titel KAYENA draagt.

In KAYENA worden thema's als strijd, vrijheid en vrede bezongen, onder andere met Afrikaans en Iers repertoire. Het zesstemmige “Kothbiro” en het Ierse “Blood & Gold” zijn hier voorbeelden van. Verder staat klassieke muziek op het programma van Henry Purcell en Cherubini, naast liederen uit Roemenië, Albanië en Corsica. Van eigen bodem klinkt een transparante bewerking van “Verdronken Vlinder” van Boudewijn de Groot.

Extra dimensies ontstaan door de toevoeging van begeleidende en ook solistisch uitvoerende musici op accordeon, gitaar, panfluit en percussie; deze instrumenten verhogen de sfeer van het programma, zorgen voor rust en tevens afwisseling.

Een voorstelling van VIGOROSA biedt kwaliteit. Goede zangstemmen, gevarieerd repertoire, een speelse presentatie, diverse bezettingen, participerende musici en veel kippenvelmomenten. Meer info over VIGOROSA en dit programma is te vinden op www.vigorosa.nl.

Saskia Diel is de dirigent van VIGOROSA. Zij heeft een voorkeur voor mooie en pregnante melodieën in vaak bijzondere toonsoorten. Zodoende kenmerkt haar persoonlijke muzikale ontwikkeling de samenstelling van dit programma. Zij arrangeert veel tunes voor VIGOROSA zelf en geeft hiermee veel aandacht aan de vormgeving van de muziek.

Kaarten voor dit optreden zijn in de voorverkoop op www.culturelestichtingniedorp.nl, bij Bloemhart in het winkelcentrum van Niedorp, bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen en na 19.00 uur op (0224) 54 21 19.

Locatie: Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. Aanvang: 20.00 uur, toegang € 10,00.

Foto: Ingezonden