DSC 0477 Custom

Afgelopen zondag gaf Winkel’s Harmonie een spetterend concert in de Lucaskerk in Winkel.

Een concert vol verrassingen, maar de grootste verrassing was voor Evelien Hamelink. Halverwege het programma na de pauze nam voorzitter Peter Beers het woord en vroeg Evelien om naar voren te komen.

In de zomer van 1991 belde Evelien naar de familie Beers met de mededeling dat ze met klarinet spelen bezig was en dat ze een muziekvereniging zocht. Natuurlijk was ze van harte welkom bij Winkel’s Harmonie. Ze nam nog een tijdje les om het spelen nog beter onder de knie te krijgen. Vaak had ze dan haar zoon Jerno mee, die nog te klein was om alleen thuis te blijven. Jerno kon het echter prima vinden met Peter Beers en terwijl moeder klarinetles volgde, ging Jerno met Peter op pad door de nieuwbouw van Winkel.

Evelien heeft een aantal jaren in het bestuur gezeten als secretaris. Ze was daarin heel actief. Eén van de concerten die ze mee organiseerde was een concert waarbij zelfs haar collega’s werden opgetrommeld. Eén van haar collega’s zong Girl van Anouk, werkelijk adembenemend….. Ook nadat Evelien uit het bestuur was kon de vereniging altijd een beroep op haar doen.

Eén van de favoriete nummers van Evelien werd ook tijdens het concert van afgelopen zondag gespeeld: Pirates of the Caribean. Evelien vindt dit nummer zo mooi dat ze het heeft geschonken aan de vereniging.

Tegenwoordig is Evelien “winterlid”. In de zomer is ze te vinden op de zeilboot en in de winter komt ze gezellig meespelen bij Winkel’s Harmonie. Uit handen van voorzitter Peter Beers ontving zij de onderscheiding voor 25 jaar muzikant uitgegeven door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie.

Foto: Jürgen de Wildt