04 Tango Aliado Medium

Bij de Culturele Stichting Niedorp is het zondag 15 januari alles TANGO wat de klok slaat.

Dan treedt Tango Aliado op; een vierpersoons formatie die de luisteraar meeneemt op een trip naar de ‘roots’ van de tango: Argentinië.

Tango Aliado bestaat uit Françoise Varsseveld (viool), Mariken Zandvliet (piano), Lucas Stam (cello) en Gert Wantenaar (bandoneon); professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. De kwartetleden zijn bondgenoten op een ontdekkingsreis naar het werk van de beroemde Astor Piazzolla en andere tango-grootmeesters uit het verleden, zoals Carlos Gardel, Aníbal Troilo en Horacio Salgán. Tango Aliado heeft veel zelfgeschreven arrangementen van hun adembenemende composities op het repertoire staan.

Alle musici van het in 2008 opgerichte kwartet hebben een verschillende muzikale achtergrond, variërend van klassieke muziek tot lichte muziek en wereldmuziek. Op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in orkesten hebben ze elkaar ontmoet en het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed dat ze besloten samen verder te gaan. Inmiddels geeft Tango Aliado met veel plezier concerten op de meest uiteenlopende locaties in binnen- en buitenland, waar hun muziek steeds met groot enthousiasme wordt ontvangen. Onlangs brachten ze hun eerste CD uit.

Aanvang 20.00 uur, locatie: Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel, toegang: € 12,00. Parkeren is gratis en de kerk is lekker verwarmd.

Kaarten zijn in de voorverkoop op www.culturelestichtingniedorp.nl, bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemhart in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 19.00 uur op (0224) 54 21 19.

Een avond om niet te missen, want bij de CSN belééf je het.

Foto: Ingezonden