okt 2016

Zondag 6 november geeft vocaal ensemble Gaudium Vocale samen met blokfluitensemble En Bloc een concert in het Huisduiner kerkje.

Gaudium Vocale is een gemengd vocaal ensemble dat onder leiding van dirigent Dries Post voornamelijk klassieke muziek zingt. Tijdens dit herfstconcert wordt muziek gezongen die geschreven is door componisten uit de lage landen. Dit wil niet zeggen dat alle muziek Nederlandstalig is. De meeste liederen worden gezongen in andere talen zoals Frans, Engels, Italiaans, latijn.

Het lied Chanson d’Automne dat de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock heeft gecomponeerd op het gedicht van de Franse dichter Paul Verlaine staat op het programma. Heel toepasselijk in deze periode van het jaar. Ook het gedicht De Waterlelie van Frederik van Eeden, op muziek van Herman Strategier wordt gezongen, maar dan wel in het Engels.

met mannenkoor 11 2015 2 Custom

De verder uit te voeren muziek beslaat een tijdsperiode van de 16e tot de 20e eeuw. Van Jacques Arcadelt tot Jurriaan Andriessen, bekend van “Il corso della corona”, dat altijd op Prinsjesdag en bij de inhuldiging van onze Koning werd gespeeld.

Dit repertoire wordt begeleid door en afgewisseld met blokfluitensemble En Bloc. Dit ensemble bestaat uit zeven fluitisten. Hun instrumentarium bestaat uit blokfluiten van zeer uiteenlopende grootte. Van de sopranino van 15 cm. tot de contabas van twee meter die staand gespeeld moet worden.

En Bloc speelt zowel oude als hedendaagse muziek .

Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt er een drankje geschonken en is er een collecte.

Het Huisduiner Kerkje staat aan de Badhuisstraat 26 te Huisduinen (Den Helder).

Voor verdere informatie kunt u bellen met Marianne Schintz 0223-861193, of kijken op de website:www.gaudiumvocaledenhelder.nl

Foto's: Ingezonden