01 Roadshow Custom

De naam zegt het al: de Gitaarsalon, met als thuishaven Enkhuizen, gaat ‘on the road’ en doet Winkel aan.

Dit optreden op zondag 16 oktober is het eerste in de nieuwe concertserie van de Culturele Stichting Niedorp. Een serie die weer uitmunt in veelzijdigheid.

Zes topgitaristen gaan met elkaar op pad; live in concert. Ze nemen het publiek mee door de wereld van de akoestische gitaar en brengen de luisteraar in aanraking met de vele gezichten van hun geliefde instrument. Ze laten zien en horen hoe de gitaar als geen ander instrument klassieke muziek met vele muziekstijlen en culturen verbindt. Een indrukwekkende verzameling aan instrumenten van allerlei soorten en maten in een naadloze stroom van verschillende bezettingen (solo, duo, trio, compleet ensemble .....) verwent het oor met een enorme klankrijkdom.

Night and Day is de titel van het nieuwe programma van de Gitaarsalon Roadshow, dat het publiek meevoert op een muzikale reis. De eerste helft bevat zonnige muziek van Praetorius en Bach tot aan de Mediterraan. In het tweede deel komt muziek uit de ‘film noir , zinderende ‘hot-club’- en tangomuziek uit de zwoele salons van Parijs aan bod. De Gitaarsalon Roadshow brengt klassieke muziek met hun eigen vermakelijke presentatie, en schijnt vooral een licht op het verhaal erachter. Een avond vol ontroering, humor en bovenal genieten.

De Gitaarsalon Roadshow is regelmatig te zien op Brava TV.

Mis het niet, want bij de CSN belééf je het.

Voor deze gitaar-happening zijn kaarten in de voorverkoop bij Bloemhart in het Winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen. Via www.culturelestichtingniedorp.nl kunnen niet alleen kaarten voor dit, maar ook voor de volgende vijf concerten worden besteld.

Locatie: Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177 in Winkel.

Datum: zondag 16 oktober, aanvang 20.00 uur, toegang € 12,00.

Foto: Ingezonden