IMG 8022 BorderMaker

Voor de meeste kinderen is het deze week voorjaarsvakantie, maar bij Winkel’s Harmonie gaan de activiteiten gewoon door.

We zijn druk aan het oefenen voor het Duo-concert met muziekvereniging Apollo dat gepland staat op zaterdagavond 16 april in het Vikingschip in Den Oever. Heeft u de datum al in uw agenda gezet? Zowel de grote orkesten als de leerlingenorkesten zullen gezamenlijk optreden, dus er zal ook nog een paar keer gezamenlijk gerepeteerd worden.

Jaarvergadering

Dinsdag 23 februari was het tijd voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Eerst werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als Ellen het jaarverslag met alle activiteiten voorleest besef je pas hoeveel we eigenlijk hebben gedaan in zo’n jaar. Daarna werd de financiële stand van zaken doorgenomen, vervolgens de bestuursverkiezing (Ellen en Désirée waren beide aftredend en herkiesbaar en zijn weer met 100% van de stemmen herkozen) en tenslotte werden er plannen gemaakt voor het komende jaar. Komend jaar geen Kieledag in Winkel dus daar kunnen we niet optreden, maar Winkel’s Harmonie is dit jaar wel aan de beurt om het Den Das Festival te organiseren. Dat betekent dat we op zondagmiddag 29 mei de parkeerplaats achter het parfumflessenmuseum weer zullen omtoveren tot een concertpodium waar we met 4 andere orkesten uit de regio een mooi programma ten gehore zullen brengen. In 2011 heeft Winkel’s Harmonie het ook georganiseerd en was het een prachtige, zonnige, feestelijke dag, dus we hopen dat we dit in 2016 nog eens kunnen herhalen.

Play-in

Afgelopen zondag hebben ruim 50 muzikanten uit de gemeente Hollands Kroon en omgeving meegedaan aan een Play-in in de Cultuurschuur in Wieringerwerf, georganiseerd door de gezamenlijke orkesten uit Hollands Kroon. Ook vanuit Winkel’s Harmonie waren we met een flinke delegatie afgereisd naar Wieringerwerf. Om 10.00 uur werden we ontvangen met koffie/thee en zelfgemaakte taart, een leuke warme ontvangst. De stoelen stonden allemaal klaar in orkestopstelling en op elke stoel lag een mapje met muziek en de naam van de muzikant. Toen iedereen zijn plek gevonden had werd er begonnen met het instuderen van de muziek. Er werd flink geoefend onder leiding van dirigent Wim Hendriks. Na 2 uur studeren waren we wel toe aan een lunch die ook weer perfect verzorgd was met diverse soorten soep en broodjes. Na de lunch gingen we verder met repeteren en om 16.00 uur waren we klaar voor het concert. Toch knap dat je in een paar uur tijd 5 nieuwe muziekstukken kunt instuderen met muzikanten die normaal gesproken allemaal in verschillende orkesten spelen. De tribune was redelijk gevuld met publiek en ook de krant was aanwezig, dus we konden van start met het concert. Iedereen probeerde alles was die dag geleerd was in de praktijk te brengen en het concert klonk ontzettend leuk. Complimenten voor de organisatie die deze dag zo goed geregeld heeft. Na afloop kregen we allemaal nog een mail met ruim 100 mooie foto’s, zodat we nog even konden nagenieten van deze heerlijke dag.

Donateursactie

De komende weken komen onze leden bij u langs de deur met de brieven voor onze jaarlijkse donateursactie. Huis aan huis zullen wij brieven bezorgen met het verzoek om een vrijwillige bijdrage over te maken naar ons bankrekeningnummer NL85RABO0370955528 t.n.v. Winkel’s Harmonie. Met deze bijdrage maakt u het mogelijk om muziek op het dorp te houden. Natuurlijk betalen alle leden contributie en betalen de leerlingen lesgeld voor de muzieklessen, maar dat is niet toereikend om alle uitgaven te kunnen dekken. Uw bijdrage is hard nodig om ons instrumentarium op peil te houden, bladmuziek aan te schaffen en de optredens in het dorp te kunnen blijven verzorgen. Daarnaast willen wij graag de jeugd blijven stimuleren om muziek te maken, want samen muziek maken is goed voor de ontwikkeling zoals ook wetenschappelijk is bewezen. Je leert samen werken, naar elkaar luisteren, concentreren, respect voor elkaar, etc. Uw bijdrage, groot of klein is dan ook van harte welkom.

Wilt u weten wat Winkel’s Harmonie nog meer allemaal doet, kijk dan eens op onze website www.winkelsharmonie.nl