P1140967

Zondag 17 januari geeft de Engelse pianiste Angela Brownridge een Chopin recital bij de CSN in de Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel.

Aanvang 20.00 uur, toegang € 10,00.

Sinds haar debuut op 12-jarige leeftijd in de Wigmore Hall in Londen heeft Angela Brownridge over de hele wereld geconcerteerd. Ze heeft onlangs een CD-project afgerond met de titel “De Grote Pianisten” (Liszt, Chopin en Shumann). In de vakpers wordt ze vergeleken met grote pianisten zoals Schnabel, Solomon, Cherkassky, Rachmaninoff en Bolet. Onder de hoede van haar leraar Maria Curcio ontwikkelde ze een allround speelstijl. Zo leerde ze alle nuances van het instrument tot in de puntjes beheersen. Ze is een individualist die haar spel veerkracht en betovering geeft. In deze tijd waarin veel pianisten vaak meer op techniek dan op muzikaliteit worden beoordeeld is Angela's spontane manier van spelen een verademing op het podium. Uit de pers: “Haar optreden was gepassioneerd; verbazingwekkend mooi van toon; prachtige helderheid en dramatische kracht; een top-pianist”.

Op het programma een keuze uit Chopin's uitgebreide oeuvre. Voor de pauze drie Walsen, twee Polonaises en de 2e Ballade. Na de pauze volgen dan nog de 3e Ballade en als sluitstuk de 2e Sonate met de Marche Funèbre.

In Amsterdam speelde Angela Brownridge vorig jaar twee maal voor een uitverkochte, enthousiaste Kleine Zaal in het Amsterdamse Concertgebouw. Voor wie er zeker van wil zijn haar optreden bij de CSN in Winkel te willen bijwonen is het raadzaam alvast kaarten in de voorverkoop te kopen. Dat kan bij Bloemhart in het Winkelcentrum van Niedorp, Muziekhuis JanPiet Beers aan de Gedempte gracht in Schagen, op 0224 542119 en op de site van de CSN. De kerk is verwarmd, er zijn comfortabele stoelen en er is ruime, gratis parkeergelegenheid. Meer weten over de CSN , kaarten met korting of de volgende programma's? Kijk dan op www.culturelestichtingniedorp.nl.

Foto: Archief Wilfred Jongerling