imgExpressChromeApp-20150201-1129-640x480-Q85-AE1-EtnoSaraj 2

Zondag 15 februari, 's avonds acht uur: tijd voor de Culturele Stichting Niedorp. Dan speelt en zingt de groep EtnoSaraj, die een uitgelezen wereldmuziekprogramma verzorgt met als titel “Sarajevo Roots”.

Binnen de huidige, zeer actieve stroming van Balkanmuziek in Nederland is EtnoSaraj zonder twijfel de meest authentieke.

EtnoSaraj leidt haar publiek op verhalende wijze door de muzikale landschappen van de Balkan. Soms intiem en melancholisch, dan weer bruisend en vol energie. De groep speelt zowel eigen als traditioneel werk. De huisgemaakte composities zijn veelal van de hand van zanger/gitarist/verteller Mile Lukić. Het veelgeprezen ensemble wordt geleid door accordeonist Nermin Tulić. Op zoek naar haar eigen wortels ontdekt EtnoSaraj de bron van muzikale inspiratie. Deze schatkamer herbergt echo's van overal: Oosterse mystiek, zigeunerpassie, de elegantie van het oude Weense hof en temperamentvolle mediterrane ritmes. Al deze ingrediënten hebben bijgedragen aan het ontstaan van een uitzonderlijke muziekstijl: de Bosnische Sevdah. In “Sarajevo Roots” is het allemaal te horen. Naast Mile Lukić en Nermin Tulić bestaat de band verder uit Andor Horvath, contrabas en Udo Demandt, slagwerk. Met dit optreden van EtnoSaraj brengt de CSN een topper in wereldmuziek.

Aanvang: 20.00 uur.

Locatie: Lucaskerk, Dorpsstraat 177 te Winkel.

Voor wie deze bruisende avond wil bijwonen zijn kaarten à € 10,00 in de voorverkoop bij de Bloemenwinkel van Olga Klip in het Winkelhart van Niedorp, bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen en op de site www.culturelestichtingniedorp.nl Voor late beslissers zijn er wellicht nog kaarten voor aanvang van het concert in de kerk.

Kom ook, want bij de CSN belééf je het.

Foto: Ingezonden