cultuur 640x480

Zaterdag 13 december is het podium in de theaterzaal van de Cultuurschuur gereserveerd voor een toneelkunstenaar bij uitstek:

Frederik de Groot. Hij is als acteur bekend van o.a. zijn medewerking aan series als “De fabriek” en “Herenstraat 10”, de toneelproductie “Wie is er bang voor Virginia Woolf” en de films “Pastorale 1943” en “Grijpstra en de Gier”.

Samen met Saskia van Hall, die hem met haar fluit muzikaal zal ondersteunen, zet hij in de Cultuurschuur voor het toneelminnend publiek het overbekende verhaal van Charles Dickens over Ebenezer Scrooge neer. Bijzonder is echter, dat Frederik dit klassieke verhaal vanuit het gezichtspunt van Scrooge zelf zal spelen, waardoor deze monoloog een verrassend ander perspectief krijgt. Ebenezer Scrooge is erg rijk, maar heeft voor een ander niets over. Bovendien wantrouwt en minacht hij zijn medemens. Nadat hij op kerstdag zijn trouwe klerk Bob Cratchit op schandalige wijze heeft behandeld, verschijnt de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley om Scrooge te waarschuwen zo niet door te gaan. Marley vertelt dat er drie geesten zullen verschijnen die hem beelden uit het verleden, heden en toekomst zullen tonen.

Scrooge ziet hoe zijn onbezorgde leven van vroeger steeds eenzamer en treuriger werd. Wanneer hij een blik in de toekomst werpt, begrijpt hij dat de toekomst niet vastligt en nog kan veranderen. Hij breekt met zijn hardnekkige gierigheid.

Op uitnodiging van de Culturele Raad Wieringermeer komen acteur Frederik de Groot en fluitiste Saskia van Hall zaterdagavond 13 december naar de Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf waar het intieme en sfeervolle optreden rond Scrooge om 20.00 uur zal beginnen. Entreeprijs is € 10,00 en reserveren is aan te bevelen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch bij Roelie Schiere: 0227-581781.