maxresdefault 640x480

De CSN begint het nieuwe muziekseizoen op zondag 19 oktober om 20.00 uur met het jazzconcert ‘Hello Oscar – a Tribute to Oscar Peterson’ door het trio van pianist Hans Kwakkernaat.

Met Joost Zoeteman op gitaar en Bas Rietmeijer aan de contrabas.

Jazzlegende Oscar Peterson werd onder meer beroemd met zijn trio zonder slagwerk. Kwakkernaat brengt In deze originele bezetting deze avond de herinnering aan Oscar Peterson tot leven. Jazzclassics als All of me, Fly me to the moon, Misty en nog veel meer worden zowel swingend als relaxed ten gehore gebracht. Geweldig zoals Kwakkernaat op een subtiele en respectvolle wijze zijn voorbeeld Oscar Peterson eert, en daarbij ondertussen ook zijn eigen jazzy verhaal vertelt. Woorden uit de internationale pers: creativiteit, energie, enthousiasme en virtuositeit.

Hans Kwakkernaat behoort op dit moment tot de beste Nederlandse jazzpianisten. Hij speelt op veel grote jazzfestivals over de hele wereld, o.a. in de USA en Zuid-Amerika. Hier speelde hij samen met veel jazzgrootheden, zoals één van Oscar Petersons bassisten, Bobby Durham. Gitarist Joost Zoeteman speelt in diverse combinaties en bracht onlangs zijn CD ‘Tribute to Barney Kessel’ uit. Bassist Bas Rietmeijer is een sessiemuzikant, die voor tal van jazz-CD’s gevraagd wordt. Het trio staat garant voor een avondje genieten van echte jazz; bij de CSN belééf je het.

Locatie: Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. Er is gratis ruime parkeergelegenheid. Toegang € 10,00. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij de Bloemenwinkel Olga Klip in het Winkelhart van Niedorp, of, voor aanvang van het concert, in de kerk. Ook kunt u, uiterlijk één dag voor de uitvoering, direct kaarten bestellen via www.culturelestichtingniedorp.nl

Dit seizoen organiseert CSN nog zes concerten, waarbij u, eventueel gecombineerd met dit optreden, uw eigen concertserie kunt samenstellen. Vanaf vier kaarten van één of meerdere voorstellingen krijgt u in de voorverkoop (niet aan de zaal) een korting van 10% over alle kaarten. Voor meer info: www.culturelestichtingniedorp.nl. Of vraag er naar bij de kassa.

Foto: Internet