genootschap actueel kerkje valkkoog

Of u nou wel of niet van accordeonmuziek houdt, vergeet alles wat u ervan weet en denkt en maak in Valkkoog kennis met het accordeon-duo Toeac.

Die spelen accordeonmuziek van een andere planeet. Wat hun instrumenten doen met de melodieën van Bach, Moessorgsky, Strawinsky en Piazzolla is ongehoord. Het is meer dan muziek. Het is een choreografie, een pas-de-deux met speciale klankeffecten.

Renée Bekkers en Pieternel Berkers hebben met hun creativiteit en virtuositeit al concertzalen in heel Europa, Afrika, China en de rest van Azië, en Amerika betoverd en veroverd. Twee jaar geleden speelden ze een kort concert in Valkkoog en maakten toen zo veel indruk, dat het onvermijdelijk leek dat ze nog een keer terug zouden komen voor een volledig concert.

Op zaterdagavond 1 november is het zo ver. Bij een van de langere nummers, een bewerking van Strawinsky's ballet Petroesjka, vertonen ze een film, waarmee ze de Ballerina en de Moor nieuw leven inblazen. Het belooft een heel bijzondere muziekavond te worden.

Kerkje Valkkoog, zaterdag 1 november. Aanvang 20.15 uur.

Toegang € 13,=. Donateurs of CJP € 11,=. Kinderen tot 14 jaar gratis. Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen. Reserveren tel. 0224-215661 of via www.kerkjevalkkoog.nl  (gebruik de reserveerknop bij het concert.)