Iers Trio april 2014 640x480

Zondagavond 13 april om 20.00 uur. Optreden van Dave Munnelly, Siard de Jong en Philip Masure bij de CSN in de Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel.

Zij vormen een super- trio dat garant staat voor een avondje echt Ierse folkmusic met hier en daar een uitstapje naar muziek uit andere hoeken van de wereld.

Wie Dave Munnelly ziet en hoort moet welhaast denken dat hij met een kleine knoppenaccordeon (of liever een Box) in de hand ter wereld kwam. Hij lijkt er bijkans mee vergroeid en is duidelijk één met z'n instrument. Geboren in Belmullet, een klein stadje in Co. Mayo, draagt hij de sterke muzikale traditie van zijn familie uit over de hele wereld. Dave is beroemd om zijn kleurrijke speelstijl die virtuoze melodie-arrangementen voorziet van stevige baspartijen. Gecombineerd met een meesterlijke vrijheid van spelen tovert hij een onstuitbaar briljant geluid uit z'n instrument. Fiddler Siard de Jong speelt al vanaf z'n veertiende en doet dat in veel combinaties. Hoewel viool z'n favoriete instrument is speelt hij ook mandoline, bouzouki, wistles en saxofoon. Een allround muzikant dus. Dat laatste geldt zeker ook voor Philip Masure, Vlaams gitarist/vocalist. Philip treedt vaak op als gastmuzikant, geeft workshops over de hele wereld en speelt als sessiemuzikant op meer dan 100 cd's. Daarnaast is hij producer en heeft hij een eigen opnamestudio. Een uitgelezen stel topmuzikanten dus. Zij en het publiek zullen uit hun dak gaan !

Een echt Ierse avond is bijna niet compleet zonder een echte Ierse maaltijd. Hiervoor is in deze contreien maar één plek. The Irish Cottage aan het Verlaat. Wie hier reserveert op 0226 421486 (zeer gewenst) voor een pubmeal carvery (buffet) of diner en daarbij vermeldt het concert van Munnelly te gaan bezoeken wordt op een dusdanig tijdstip uitgeserveerd dat hij/zij op tijd in Winkel kan zijn.

De laatste kaarten à € 10,00 voor het optreden van Munnelly c.s. zijn in de voorverkoop bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte gracht in Schagen en bij de Bloemenwinkel van Olga Klip in het Winkelhart van Niedorp of op 0224 542119. Doen dus, want bij de CSN belééf je het. Meer weten over de activiteiten van de CSN en kaarten met korting? Dat is te vinden op www.culturelestichtingniedorp.nl.