2016 06 10 Daisy Correia album recording 71 Pers BorderMaker

Daisy Correia, de ambassadrice van de Portugese fado in Nederland, brengt op 18 februari a.s. om 15:00 uur in het Scagon Theater haar programma ‘Balans in mijn fado’.

Correia is geen onbekende meer in Schagen en de Nederlandse theaters. Hier bracht ze vele theaterreeksen zoals ‘Este meu fado’, ‘Meu abraço’ en ‘Uma casa Portuguesa’. Ze deelde met grote namen het podium o.a. met Ana Moura, Mafalda Arnauth, Fernando Lameirinhas, Lenny Kuhr en Stef Bos met wie ze zelfs een duet opnam.

In haar nieuwe theaterreeks ‘Balans in mijn fado’ balanceert deze, in Alkmaar wonende fadozangeres, tussen haar twee culturen twee landen en twee talen. Het publiek heeft in het verleden zijn waardering uitgesproken voor de sound en het gevoel van de prachtige stem van Correia en heeft haar daarnaast weten te motiveren om de Nederlandse taal meer te integreren in haar fado.

In beide talen laat ze nieuw repertoire horen die over het leven en de saudade (weemoed) gaan. Het leven is niet alleen verdriet maar ook geluk, vriendschap, samen delen en mooie momenten. Bestaande fado’s werden in het Nederlands vertaald en Nederlandse nummers in het Portugees. Hoe klinkt een bekend fadolied van Amália Rodrigues in het Nederlands en o.a. “Als de liefde niet bestond” van Toon Hermans in het Portugees. Correia brengt deze samen met haar band op haar eigen wijze.

Met haar stem, de verhalen, het gevoel, de emoties en de saudade neemt Daisy Correia haar publiek mee voor een mooie balans uit twee landen. De voorstelling ‘Balans in de fado’ is een aanrader om te bezoeken ook voor diegenen die onbekend zijn met de Portugese fadomuziek. Correia stond al drie keer eerder in een uitverkochte Scagon Theater.

December jl. was Correia twee avonden lang in de grote kerk in Schagen met Stephanie Kramer te horen tijdens de TOP 2000 waar ze liet zien niet alleen een ster in de fado te zijn, maar ook in de popmuziek. Schagen heeft een warme plek in Correia’s hart. Hier ontmoette zij haar grote liefde en geeft ze als zangpedagoge les aan talenten in spé bij muziekschool Da Capo.

Voor kaartverkoop: www.scagontheater.nl