IMG 7876aa BorderMaker

Zondag 21 januari 2018

Aanvang: 20.00 uur

TIM KLIPHUIS TRIO

Gipsy jazz, folk en klassiek

Tim Kliphuis is een levende legende binnen de wereld van de zigeunermuziek. Sinds 2005 vormt hij samen met Nigel Clark (gitaar) en Roy Percy (contrabas) het Tim Kliphuis Trio, een ensemble dat met een ongedwongen vrijheid gypsy jazz mixt met klassieke- en volksmuziek. De wisselwerking met zijn partners is daarbij een belangrijke inspiratiebron.

Violist Tim Kliphuis volgde een traditioneel-klassieke opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Eenmaal afgestudeerd verruilde hij de Brahmsen en Mozarts voor jazz en improvisatie. De combinatie van de traditie en het pionieren in muziek bleek een gouden formule.

Kliphuis deelde het podium met grootheden als Richard Galliano, Frankie Gavin, Les Paul en vele gypsy jazz groepen zoals het Rosenberg Trio. Hij is de auteur van de bestseller ‘Gypsy Jazz Violin’ en wordt internationaal veel gevraagd om les te geven tijdens masterclasses, competities en op conservatoria.

Nigel Clark is een gitaarvirtuoso met een uniek geluid. Hij werkte samen met grote namen in jazz, folk en rock zoals Gloria Gaynor, Moya Brennan, Jan Akkerman, Philip Catherine, Carla Bley Carol Kidd en Steve Swallow.

Roy Percy heeft een geheel eigen basgeluid dat zijn wortels kent in New Orleans en Jump-Jive. Hij werkte onder andere samen met Duke Heitger, Marty Grosz, Bob Barnard en Evan Christopher.

Het Tim Kliphuis Trio speelde onder andere in het Koninklijk Concertgebouw, op het Richard Strauss Festival en het Celtic Connections Festival. In 2013 wonnen ze de Scottish Jazz International award. Op het Koningsdagconcert op 27 april 2017 trad het trio op, samen met onder meer de strijkers van Amsterdam Sinfonietta, met een prachtig jazzy concert.

Aanvang 20.00 uur.

Toegangsprijs € 12,=

Parkeren is gratis en de kerk is lekker verwarmd.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op www.culturelestichtingniedorp.nl , bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemhart in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op (0224) 54 21 19.

Een avond om niet te missen, want bij de CSN belééf je het.