2017 05 17 15 Baloney kleiner BorderMaker

‘Celtic Christmas’ in het Kerkje van Valkkoog.

Op zaterdagavond 16 december zal in het Kerkje van Valkkoog een speciaal kerstconcert worden gehouden. Deze zal worden verzorgd door de groep ‘Baloney Celtic Music’, een groep van vijf enthousiaste muzikanten. De groep Baloney Celtic Music is bijna 20 jaar actief en speelt diverse eigen arrangementen van de bovenste plank, die op de Ierse en Schotse muziektraditie zijn gebaseerd.

De groep staat er om bekend om veel afwisseling in het programma te brengen, gespeeld op zowel akoestische als semi-akoestische instrumenten. In de traditionele liedjes, songs en ballads die worden gebracht, staan veel bezongen onderwerpen centraal, waaronder de nostalgie, de liefde en de zee. Speciaal zullen traditionele christmas-carols, met een Keltisch tintje, een plaats in het programma hebben. Daarnaast worden mooie slow-airs op de uilleann pipes en whistles gespeeld die met opzwepende jigs, reels en andere instrumentale nummers worden afgewisseld.

De groep bestaat uit de volgende muzikanten:

Marco Baartse: uilleann pipes, concertina, Ierse bouzouki, gitaar, low- & penny whistle en zang

Ben Dijkhuis: steelstring folkgitaar, klassieke (Spaanse) gitaar, mandoline, mondharmonica en zang.

Arthur Nieuwenhuis: bodhrán, cajon Jantine Leeflang: low & penny whistle, fiddle, steelstring folkgitaar en zang.

Dick Gerritsen: bodhrán, trekzak

Kerkje van Valkkoog, Valkkogerweg 39, 1744GB Valkkoog, gemeente Schagen De aanvang van het concert is om 20:30 uur. De toegang bedraagt aan de kassa € 10,00. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Reserveren heeft de voorkeur, en is bovendien voordeliger, u betaalt dan € 8,50. Reserveren kan per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch mevr. H. Rustenburg 06-13167730. Voor meer info zie: www.baloney.nl

Foto: Jacob Baartse