holl kr

De invoering van de 3e container voor plastic, blik en pak in april 2017 heeft een positief effect op de hoeveelheid afval dat gerecycled kan worden.

Dat blijkt uit de inzamelresultaten van HVC in het tweede kwartaal van 2017. Inwoners scheiden hun afval steeds beter en dat is goed voor het milieu.

Even wat cijfers

De ingezamelde hoeveelheid plastic, blik en pak is in mei en juni rond de 100 ton per maand ten opzichte van 40 ton per maand in de voorafgaande maanden. Dat is 2,5 keer zoveel. De ingezamelde hoeveelheid restafval is fors gedaald; van rond de 900 ton per maand naar 700 ton per maand. Dat is een daling van 20%. Door deze ontwikkelingen is het scheidingspercentage gestegen van 56% in het eerste kwartaal naar 70% in het tweede kwartaal van 2017.

Hergebruik

De invoering van de container voor plastic, blik en pak blijkt een stap in de goede richting op weg naar 75% hergebruik van huishoudelijk afval in 2020. De komende periode wordt in samenwerking met de HVC onderzocht welke maatregelen er kunnen worden ingezet om het hergebruikpercentage verder te verhogen.