provincie noord holland 640x480

Ernstige hinder in de zomermaanden ook voor verkeer vanuit onze regio.

De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar. Aan het brugdeel richting Heerhugowaard voert de provincie groot onderhoud uit. Het brugdeel richting Alkmaar wordt volledig vervangen. De werkzaamheden zijn al gestart en duren tot eind 2018. De werkzaamheden veroorzaken ernstige verkeershinder, vooral tijdens de zomermaanden. De hinder voor de scheepvaart is beperkt.

Het werk aan de Leeghwaterbrug is noodzakelijk om de veiligheid ervan voor zowel weg- als vaarweggebruikers te kunnen blijven garanderen. Het brugdeel in de richting van Alkmaar (A9) wordt volledig vervangen, omdat dit deel aan het einde van haar levensduur is.

Eén rijstrook richting Heerhugowaard (tot en met 22 juli)

Tot en met 22 juli is er één rijstrook op de Leeghwaterbrug richting Heerhugowaard beschikbaar.

Leeghwaterbrug afgesloten in beide richtingen (21-22 juli)

In de avond en nacht van vrijdag 21 juli vanaf 21.00 uur tot zaterdagochtend 22 juli 09.00 uur is de Leeghwaterbrug in beide richtingen afgesloten.

Eén rijstrook in beide richtingen (22 juli tot 4 september)

Van zaterdag 22 juli 09.00 uur tot en met maandagochtend 4 september 05.00 uur rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook per rijrichting. De toerit Diamantweg richting Heerhugowaard is afgesloten. De omleidingsroutes worden ter plekke met borden aangegeven.

Vermijd de Leeghwaterbrug

De provincie raadt weggebruikers aan om de Leeghwaterbrug zoveel mogelijk te vermijden. De afsluitingen tijdens de zomer kunnen voor ernstige hinder zorgen. Vooral op werkdagen en tijdens de spits verwacht de provincie flinke filevorming en/of vertraging.