holl kr

Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon tekent donderdagmiddag 12 mei in Den Haag namens de regio Kop van Noord-Holland een zogenaamde ‘Retaildeal’ met minister Kamp van Economische Zaken.

In deze deal worden afspraken gemaakt over het aantrekkelijk houden van winkelstraten en de toekomst van de detailhandel.

In een Retaildeal spreken gemeenten en regio’s af dat ze hun winkelgebieden gaan versterken in samenwerking met winkeliers, horeca, vastgoedondernemers, culturele instellingen en bewoners. Gezamenlijk maken ze een visie en een concreet actieplan. Daarin benoemen ze op welke plekken winkels kansrijk zijn en op welke plekken niet, om leegstand te voorkomen.

Tijden veranderen en consumenten stellen andere eisen; ze willen meer beleving en gemak. Consumenten kopen ook vaker online. Er is toenemende concurrentie uit het buitenland. Het winkelend publiek verandert door een groeiend aantal eenpersoons huishoudens en vergrijzing. Dat vergt aanpassing, maar het biedt ook kansen als je er op anticipeert. En dat is wat er in een Retaildeal gebeurt.

Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon: “Ik wil het belang benadrukken om zuinig om te springen met onze detailhandel. De in ontwikkeling zijnde dorpsvisie voor Wieringerwerf is de actuele aanleiding voor Hollands Kroon. Maar het vraagstuk speelt voor de hele Kop van Noord-Holland. Daarom is het goed dat de regio de deal ondertekent.”