provincie noord holland 640x480

De provincie Noord-Holland heeft onlangs besloten de coöperatie Breedband Hollands Kroon een subsidie van € 250.000 toe te kennen.

Met dit geld kan een deel van de voorbereidende werkzaamheden, die uiteindelijk moeten leiden tot de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente, worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden omvatten onder meer het uitvoeren van de informatiecampagne (zie verderop in deze nieuwsbrief), het verder inrichten van de coöperatie en het benaderen van dienstenaanbieders.

Informatiecampagne van start

Medio september zal de informatiecampagne officieel worden gestart. Tijdens de campagne, die ongeveer een half jaar zal duren, worden in alle kernen van de gemeente Hollands Kroon informatiebijeenkomsten gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten zal worden uitgelegd hoe het glasvezelnetwerk in de gemeente aangelegd kan worden, wat dat voor u betekent en welke kosten daaraan verbonden zijn. De exacte data en locaties van deze bijeenkomsten zullen via verschillende media worden aangekondigd. Uiteraard kunt u deze data ook vinden op de website van de coöperatie, op de Facebook pagina en worden de bijeenkomsten aangekondigd via Twitter.

Vacatures Raad van Commissarissen

De coöperatie Breedband Hollands Kroon is op 15 juli 2014 officieel opgericht. In de oprichtingsakte van de coöperatie is vastgelegd dat een Raad van Commissarissen (RvC) wordt ingesteld. Deze RvC is belast met verschillende taken, waaronder het toezicht houden op de directie. Ook draagt de RvC leden voor de ledenraad voor en zit zij de vergadering van de ledenraad voor. De RvC is een belangrijk orgaan van de coöperatie. Medio september zal een sollicitatie oproep worden gepubliceerd voor de eerste drie leden voor de RvC. Bij een succesvolle werving worden de leden in november formeel benoemd. De eerste taak voor de RvC zal dan zijn het werven van leden voor de ledenraad, zodat ook dat orgaan in het eerste kwartaal van 2015 kan worden geïnstalleerd.