holkr22aabbbvvvvbb

Let op uw snelheid in 30-kilometerzones

Het is één van de grootste ergernissen bij inwoners van Hollands Kroon: de snelheid van weggebruikers op 30-kilometerwegen. We krijgen als gemeente dan ook veel meldingen over snelheidsovertredingen in deze zogenoemde woonstraten. Op 25 locaties waar regelmatig klachten vandaan komen, plaatsen we de komende tijd lantaarnpaalborden om weggebruikers extra te wijzen op de toegestane snelheid van 30 kilometer per uur.

Onvoorspelbaar

Soms rijdt iemand bewust te hard. Maar vaak is het ook onbewust, omdat we onze snelheid gewoon niet in de gaten hebben of meerijden met de rest van het verkeer. Een paar kilometer boven de limiet lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Zeker in woonstraten. Daar heb je te maken met kwetsbare verkeersdeelnemers zoals ouderen, fietsers en spelende kinderen.

Kom veilig thuis 30 km

Check regelmatig je snelheid Te hard rijden kun je simpel voorkomen. Gewoon door wat vaker op je teller te kijken. Natuurlijk wel met aandacht voor de weg. Je kunt ook de waarschuwingsfunctie op je navigatie of je smartphone instellen. Dan krijg je een signaal als je te hard rijdt. Zo rij je veilig en geef je geen overlast. Want als jij daar wandelt of fietst, vind je het toch ook fijn als een automobilist wat afremt?