GHK-logo-2 640x480

De colleges van Den Helder, Holland Kroon en Schagen hebben ingestemd met een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de drie gemeenten en de Stichting Top van Holland.

Afgesproken is dat de Regio VVV Top van Holland (RVV TVH) zich vooral gaat bezighouden met gastheerschap en gebiedspromotie. De RVV TVH is de opvolger van de Regio VVV Kop van Noord-Holland (RVVV) die in 2013 failliet ging.

De overeenkomst geldt voor 2014 en 2015. Het jaar 2014 wordt gezien als overgangsjaar, waarin het terugkrijgen van de sterke positie van de RVVV en het merk VVV in de Kop centraal staan. Daarnaast wordt toegewerkt naar een businessmodel voor een toekomstbestendige organisatie. Dit alles voor de versterking van het toerisme in de Kop van Noord-Holland en daarmee de werkgelegenheid in deze sector.

De drie gemeenten hechten veel waarde aan het merk VVV. De focus ligt de komende twee jaar op een verdere digitalisering van de informatietaak, samenwerking met de andere RVVV’s en organisaties op het gebied van toeristische promotie. Daarnaast het terugwinnen van het vertrouwen bij de ondernemers en het efficiënter vormgeven van de fysieke informatievoorziening (de kantoren). Verder is er inzet van de RVVV TVH gewenst op een aantal specifieke regionale projecten, waarin de belangen van de Kop geborgd moeten worden. De gemeenten vinden het heel belangrijk dat het bedrijfsleven betrokken is bij de RVVV TVH. De organisatie moet zich inspannen om de ondernemersbijdrage weer terug te brengen op het niveau van 2012.

Door het handhaven van de gemeentelijke bijdragen op het huidige niveau krijgt de RVVV TVH in 2014 de financiële ruimte om de gewenste taken uit te voeren, de organisatie compacter te maken, digitaal om te vormen en daarmee een efficiencyslag te maken.