pof sfeerfoto BorderMaker

Pear of Fear - Horrortocht door boomgaard Nieuwe Niedorp

Vrijdag de dertiende

In Amerika doen ze het al decennia lang. Halloween wordt gevierd en kinderen groeien hier mee op. Snoepjes ophalen langs de deuren in afschrikwekkende creaties en ook de mensen maken van hun huizen een waar kunstwerk dat niet zou misstaan in een horrorfilm.

Maar ook in Nederland is dit begrip aan het groeien. De laatste jaren zie je in oktober speciale schappen in de winkels met Halloween attributen. Mensen vieren ''horror'' feestjes in prive-sfeer, pretparken zijn open waarbij mensen betalen om doodsbang weer naar huis te gaan en verschillende horrortochten worden in het land georganiseerd.

Meindert Otter uit Nieuwe Niedorp liep al een tijdje rond met de wens om een spooktocht te houden, maar dan wel een ''echte'' spooktocht in de eigen gemeente. Afgelopen voorjaar kwam Meindert de juiste mensen tegen en na een aantal vergaderingen werd het besluit genomen, ''we gaan er voor''. Achter de Dorpsstraat ligt de boomgaard van de familie Kater met voornamelijk perenbomen en zelfs zonder spoken kan het daar 's avonds behoorlijk donker en geheimzinnig zijn. Peer = Pear, Angst = Fear; Pear of Fear!

In de gemeente wordt al veel georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar en volwassenen. De groep die daartussen valt, ca. 12 t/m 18 jaar, zijn wat meer op zichzelf aangewezen. De organisatie heeft besloten om juist deze doelgroep mee te nemen op een avontuur om nooit te vergeten. Pear of Fear wacht niet tot eind oktober en vond een passende datum om het evenement te laten plaatsvinden, op vrijdag de dertiende, hoe mooi is dat?

Op de avond zelf verzamelen alle deelnemers bij Dorpshuis de Prins Maurits. Van daar uit vertrekken de groepjes een voor een richting de start. Eenmaal in de boomgaard is het donker en staat de groep er alleen voor. Er is een route van circa 3 km uitgestippeld en het is uiteraard geheim wat er allemaal tussen de bomen verstopt zit. Maar je kunt verzekerd zijn van een echte ''horror-experience'' in je eigen dorp. Voor mensen die het niet meer trekken onderweg is er uiteraard een nooduitgang. Aangeraden wordt om oude kleren en laarzen aan te trekken, er is tenslotte een hoop regen gevallen de laatste weken.

Met medewerking van een heleboel vrijwilligers en Mart Insing van Dorpshuis Prins Maurits kan de tocht vrijdag de dertiende oktober voor de eerste keer van start gaan. De kaartjes zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij agrarisch centrum van der Bel en Tabak-speciaalzaak Niedorp in Nieuwe Niedorp. Er is wel een maximum aantal deelnemers dus op = op. Ze hopen op een grote opkomst. En bij een groot succes kan het misschien een terugkerend evenement worden met ook een speciale ronde voor volwassenen want het blijkt dat ook deze groep wel zin heeft in een avondje griezelen.

Wie durft?

Na afloop neemt Dorpshuis de Prins Maurits het over met een ''After-party'' in stijl waarbij niet alleen deelnemers welkom zijn maar iedereen die zin heeft kan binnenlopen. Het is de moeite om je te verkleden want om 00.00 uur wordt een prijs uitgereikt voor de mooiste / griezeligste outfit. Er kan worden ''gegriezeld'' tot 03.00 uur.

Meer informatie op Facebook & Instagram: PearofFear