IMG 20171006 WA0000aa BorderMaker

Er zijn wel eens dagen, dat er een geweldige kans voorbij komt.

Op uitnodiging van de DTR (Dutch Truck Racing), bracht ik vrijdag een bezoek aan het Circuit van Zandvoort, om de trainingen van de Race trucks bij te wonen voor de Truck Grand Prix, die dit weekend gaat plaatsvinden.

IMG 0126aa BorderMaker

Het bleef echter niet bij kijken want er was een groep VIPS geselecteerd, die enkele rondjes mochten meerijden met de snelle trucks.

Ondergetekende mocht plaatsnemen naast Cees Zandbergen jr, die te boek staat als één van de snelste truckracers van Nederland. Na goed vast gezet te zijn in de cabine, begon de rit nog vrij rustig, maar toen éénmaal het eerste rechte stuk in beeld kwam, ging het gas er flink op en werden alle bochten driftend genomen.

IMG 20171006 WA0001aa BorderMaker

In de tweede ronde was de auto goed op temperatuur en de bestuurder in topvorm, dat betekende dat de Tarzanbocht vol werd ingegaan en op de Hunzerug nog even extra gas werd bij gegeven.

Er was geen mogelijkheid om te zwaaien naar het publiek op het rechte eind, want voordat ik er erg in had doken wij opnieuw de Tarzanbocht in.

IMG 0108aa BorderMaker

Het was dan ook sneller voorbij dan verwacht, maar het was een onvergetelijke belevenis op deze vrijdagmiddag.

Wie de wagens ook wil zien rijden, komt naar het Circuit van Zandvoort dit weekend, want naast de trucks komen er nog veel meer soorten auto's voorbij.

Wie meer wil weten over de DTR (Dutch Truck Racing) kijkt op de Facebookpagina.