uitmarkt 1 BorderMaker

Niedorps Fanfare valt de eer te beurt de derde Schager UITmarkt,

zondag 3 september van 12 tot 22 uur in en rond Markt18, te openen.

Zo’n kleine dertig regionale verenigingen lichten zondag alvast een tipje van de sluier op: ze geven een voorschotje op het nieuwe seizoen. Daarbij krijgen zo’n beetje de beste culturele clubs uit de gemeente Schagen en Hollands Kroon op drie podia de ruimte. Met een mooie mix van muziek, zang van met name koren, toneel, dans, film, video en ballet. Gelet op de deelnemers wordt de kwalitatief beste UITmarkt uit de serie verwacht. Ook dit jaar weer gratis toegankelik.

Het Cultuurplein heeft, na overleg met de SES,aanstaande zondag eigen horecavoorzieningen. De Posthoorn verzorgt de drankjes, Wonders is er voor de culinaire surprises en Miranda Nijssen voegt daar met haar wentelteefjeskraam een dimensie aan toe.

De UITmarkt 2017 krijgt een swingende eindtune in de feeërieke omgeving van Slot Schagen. Na het optreden van de ballerina’s van de Schager Balletschool (18.15 uur) is het muzikale woord aan drie big bands. Jacky Roofer”s Big Band vervolgt om 18.40 uur, waarna Schagers Harmonie zelfs de pontons in de Slotgracht in beweging krijgt. Bigband Miss Jones, met zang van Isabelle Braaf en Ruud van Etten, tekent voor een slotconcert vol beleving en romantiek.

Foto: Ingezonden