IMG 2044 BorderMaker

In onze regio stapten heel veel mensen op Hemelvaartsdag op de fiets, om een tocht te rijden.

Zo was er de bekende Moerbeek-fietstocht en kon er op verschillende plekken gestart worden voor de Dorcastocht, die elk jaar een andere bezienswaardigheid op de route heeft. De langste tocht ging ook dit jaar van start in Kolhorn, daar werd door de stoere fietsers 150 kilometer op de teller gezet. In De Roode Leeuw waren Joop en Jan al vroeg van de partij, om alles klaar te zetten voor de stempelpost in Kolhorn. Meer dan honderd personen reden de tocht van 150 kilometer, die met de sterke wind nog een flinke opgave was voor de deelnemers.

De Organisatie is al jaren in handen van IJsclub Nova Zembla uit Spaarndam. De heren hadden weer een prachtige dag, want de mannen houden wel van een praatje met al die verschillende rijders uit de gehele Provincie en gelukkig schoven er daarnaast ook bekende personen uit de regio aan op het terras, om een praatje mee te maken.

Hemelvaartsdag is niet alleen voor veel mensen een dag die in het teken staat van fietsen, maar ook van relaxen, zoals het eten van een heerlijke punt gebak op een terras.