IMG 3101 640x480 BorderMaker

De puntjes zijn op de welbekende ï gezet wat betreft het parcours en de rode draad dit jaar.

De laatste voorbereidingen worden de komende weken getroffen. Lees onderstaand de eerste aankondiging. "Drie op een glijbaan": Met een aanloop van een katachtige vervolgd door een snoekduik kwam hij met zijn buik op het strakgespannen vinyl van een oud spandoek. De landing zag er soepel uit. Na een kleine correctie op de linkerzijde verdween de baan in hoog tempo onder het atletische lichaam van de deelnemer door. De snelheid werd opgevoerd door het hoge gehalte ouderwetse Dubro zeep en de steile hellingshoek die in de baan was opgenomen.

Sommige toeschouwers hadden het in de gaten, andere geen idee. Toen de klepel het koper van de bel raakte kwam er een eind aan deze fenomenale race. Er werd een Niedorps Record buikglijden geleden door niemand minder dan Mark Hopman. Het record is opgenomen in de felbegeerde bokaal die voor de afgelopen vijf jaar is opgeborgen in de vitrinekast van de EVCO IV.

Dit jaar is het dan eindelijk zover. Deelnemers kunnen weer een gooi doen naar het NBR (Niedorps Buikglij Record) tijdens de waterfeesten op Eerste Pinksterdag. Normaal gesproken is het organiserend comité maanden van te voren bezig om nieuwe activiteiten te verzinnen. Voor dit jaar kunnen we een decennia oude, bijna Olympische discipline uit de kast halen.

We proberen het parcours dit jaar op zaterdag in gereedheid te brengen zodat deelnemers vooraf kunnen oefenen om de fijne kneepjes van de baan onder de knie te krijgen.

Alleen op die manier kan het NBR van 10.21 op zondag 4 juni aan flarden gegleden worden

Deze discipline is individueel en dient dus alleen uitgevoerd te worden. Voorgaande zin is volledig in tegenstelling tot de eerder geplaatste aankondiging met "Drie op een glijbaan"

Binnenkort meer nieuws....