IMG 6118 BorderMaker

Zondag 21 mei wordt de eierenverzameling van de heer Fred Snip voor het eerst getoond in het Rundveemuseum in Aartswoud.

Ongeveer 70 voornamelijk inheemse eieren zijn te bekijken en worden toegelicht door de voormalige eigenaar. Voormalig, want de heer Snip heeft afstand gedaan van zijn interessante verzameling en deze aan het Rundveemuseum geschonken.

De eieren passen goed bij het educatieve karakter van het museum. Behalve zeldzame koeienrassen huizen in de omringende sloot en in de hokken diverse pluimveesoorten en eenden. Pas geleden zijn Noord-Hollandse Blauwe pulletjes uit het ei gekropen, en ook eendenpullen scharrelen gretig rond. De heer Snip zal twee maal een toelichting geven met o.a. verhalen rond de herkomst van de eieren. Ook gaat hij in op de verschillen rond broedtijd en wijst hij camouflagekleuren. De eerste lezing is om 13.30 uur, de tweede om 15.00 uur. Dat is niet alles: tussendoor worden om 14.00 en om 15.30 uur schapen van hun wolletje ontdaan. Een leuke, leerzame middag voor kinderen en hun ouders!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De openingstijden zijn op woensdag- zaterdag en zondagmiddag van 13.00-16.30 uur. De entree is 3 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl