curiosa 1 BorderMaker

Adriaans Curiosamarkt in Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud.

Kom proeven, kijken en struinen tussen veel oude en wat nieuwere spulletjes in de museumboerderij in Hoogwoud. In de sfeervolle boerderij is op 23 april tussen 12.00 en 17.00 uur van alles te koop in kraampjes en uitstallingen. Op deze boerderijmarkt is veel van het aanbod zelfgemaakt.

Lekkers zoals chutneys, jams en sappen zijn uit eigen streek. Voor plantenstekjes is ruimte in de boenluif vrijgemaakt en brocante is ruimschoots aanwezig. Ook zijn er dinky-toys voor de liefhebber en voorwerpen van tin. Ze gaan voor een leuk prijsje van de hand. Op het gebied van textiel zijn er gebreide sloffen, stoere boerenschorten, shawls en omslagdoeken. Zoekt u iets voor Moederdag dan is er vast iets van uw gading bij. De aangeboden spullen hebben in elk geval één ding gemeen: ze zijn allemaal uniek.

Mooie, oude spullen met een verhaal vindt u ook in het museum. Door de hele boerderij staat de grote verzameling van de laatste eigenaar, Adriaan Donker. Daardoor raken bezoekers niet snel uitgekeken. Bovendien zijn er vrijwilligers die leuke anekdotes kunnen vertellen en graag informatie geven over de (bijna) vergeten gebruiksvoorwerpen. Elke ruimte bevat verhalen en nieuwe verrassingen. Ook op het fraai gelegen erf en in de oude boomgaard ga je terug in de tijd. Voor oud en nieuw in boerenerfstijl kunt u op 23 april terecht in Hoogwoud!

De museumboerderij aan Koningspade 31 is op 23 april vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken. De entree is € 3,50 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang (koffie en limonade met iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen).

Voor meer informatie over het museum: tel. 0226-351431 of kijk op de website www.museumboerderijwestfrisia.nl

Foto: Ingezonden