IMG 0023aa BorderMaker

In onze regio zijn heel veel liefhebbers van oude en nieuwe trucks.

Toen in de beginjaren tachtig het truckracen op het circuit van Zandvoort voor de eerste keer te zien was, stond het publiek op de banken, want dit was een echt spektakel.

Toen werd er nog gereden met wagens, die gewoon dagelijks op de Nederlandse en buitenlandse wegen waren te zien. Dus er moest wel voorzichtig worden gereden om geen schade te maken, want de wagens moesten gewoon op maandag weer worden ingezet voor het werk.

Halverwege de jaren tachtig kwamen de eerste echte racetrucks, die in heel Europa op verschillende circuits hun rondjes maakten tijdens een Truckrace-kampioenschap. Ook vanuit Nederland waren er meerdere teams die alle circuits bezochten. Helaas was het voor veel teams financieel niet meer op te brengen en ging het truckracen in Nederland zo goed als ter ziele

IMG 0019aa BorderMaker

Enkele maanden geleden zijn er enkele liefhebbers van de vrachtautosport bij elkaar gekomen om het Truckracen in Nederland nieuw leven in te blazen.

Leon de Wit uit Kolhorn is één van de initiatiefnemers. Samen met Arjan Bruinstroop, John van Dieten, Jeroen Salverda en Ron Gerritsma is Dutch Truck Racing opgericht.

Voor de Paasraces op het Circuit van Zandvoort zijn nu reeds de kaarten al te bestellen, doe het snel, want het gaat weer een groot spektakel worden, die je niet mag missen.

Bestel hier je kaarten