Zandhaastrofee van 2016 Custom

Voor de 37e editie van de Lentetuin zijn veel activiteiten gepland.

Naast de reguliere exporteursochtend voor genodigden, de ondernemersavond, de Zandhaastrofee en meer, is er dit jaar ook een masterclass voor jonge kwekers.

Speciaal voor jonge telers en broeiers organiseren GreenPort NHN, AJK Noordelijk Zandgebied, LTO Noord en de KAVB een bijeenkomst waarbij telers uit het vak vertellen over een duurzame toekomst van de sector en waar zij tegenaan lopen.

Masterclass voor jonge telers en broeiers

De masterclass voor telers en broeiers jonger dan 35 jaar is zaterdag 4 maart op de Lentetuin. In verband met de catering is aanmelding vooraf verplicht. Dit kan via e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Masterclass innovatie’. De inloop is vanaf 14.00 uur.

Ondernemersavond in teken van verbinden

De Lentetuin houdt samen met de Ondernemersvereniging Anna Paulowna (OVAP) donderdag 2 maart een Netwerkavond. Inzenders van de bolbloemenshow, exposanten van de beurs, leden van de Ondernemers Federatie Hollands Kroon, De Helderse ondernemers Vereniging, Ondernemers Federatie Schagen, de Lions en leden van de Rotary mogen de ondernemersavond bijwonen.

Deze avond staat in het teken van verbinden. Of u dit letterlijk of figuurlijk moet nemen komt u snel genoeg achter. Aanmelden is verplicht en kan via: lentetuin.nl/ondernemersavond. Ondernemers die niet lid zijn van de OVAP betalen een bijdrage van 12,50 euro exclusief btw. Op deze avond wordt ook de Standhouder van het jaar Award uitgereikt.

Exporteursochtend voor het vak

Vrijdag 3 maart is de exporteursochtend. Deze ochtend, georganiseerd door Anthos en de Lentetuin, brengt kwekers en handelaren bij elkaar. Dit jaar komt er een spreker van Flamingo Casino. De ochtend is voor genodigden en start om 9.45 uur. Op de vrijdag hebben GreenPort NHN, LTO-Noord en KAVB een werkbezoek voor politiek en bestuurders georganiseerd. Zij krijgen eerst een rondleiding bij de Goede Bloembollen in Breezand, alvorens ze een bezoek brengen aan de Lentetuin.

Win de Zandhaastrofee

Vakgenoten kunnen op vrijdag 3 maart tussen 14.00 en 21.00 uur meedoen met de soortenkenniswedstrijd. Wie de Koopman & Co Zandhaastrofee wil winnen, moet aan minstens vier van de zeven onderdelen mee doen. Groepen of bedrijven kunnen meedoen aan de bedrijven-trio-competitie. De cultivars die gebruikt worden in de wedstrijd staan op de Lentetuin. De prijsuitreiking is maandag 6 maart om 19.30 uur.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.

Op de foto de Zandhaastrofee van vorig jaar

Foto: Rosemarie van Bentum/AP Fotografie