metakid22

Afgelopen zaterdagochtend verzamelde 87 deelnemers en 30 auto’s zich op het kerkplein in ’t Veld.

Een voor een werden de auto’s voorzien van een echte Metakittrun sticker beschikbaar gesteld en opgeplakt door de Logokompanie. Om klokslag 08:30vertrokken we uit 't Veld, weggeschoten door onze lokale BN'er Tom Groot, om een geweldige rit te maken dwars door Nederland en Duitsland. Voor de start was er voor iedere deelnemer een overheerlijk gebakje en kopje koffie/thee wat mede werd mogelijk gemaakt door respectievelijk Lieke Volkers en Partycentrum de Vriendschap. Nadat Tom aan iedere bestuurder de 1e route en opdrachten formulier had uitgedeeld, was het Theo Vertelman die een 5-tal regels had opgesteld. Opvallendste en tevens beste regel (voor onderzoek naar stofwisselingsziekte bij kinderen) was: “Hou je aan de verkeersregels. Krijg je een bekeuring? Betaal hetzelfde bedrag ook aan Metakids.” De tijd zal het uitwijzen….

De rit ging van start en men werd via het gemaal Lely naar het plaatsje Beers (vlakbij Nijmegen) gestuurd. Daar ontvingen alle deelnemers een lunchpakket met daarin het nodige van Bakkerij Beemsterboer, Keurslagerij Broersen en o.a. Tea&Beans. Bedankt! Daarna richting Helferskirchen, een klein dorpje tussen Köln en Koblenz. Deze route hoefde niet afgelegd te worden maar was wel een aanrader. Tot aan Helferskirchen konden er opdrachten worden uitgevoerd. Het leuke hiervan was dat je a) daar punten mee kon scoren en daarmee fantastische prijzen kon winnen, en b) genoeg gespreksvoer had voor het samenzijn in Duitsland.

Rond 18:00 uur was iedereen veilig binnen en konden we allemaal genieten van een heerlijke buffet en natuurlijk de nodige versnaperingen Siem ‘uniek’ de Jong; nog bedankt voor de vele tapuurtjes! Rond de klok van 21:00 was daar de prijsuitreiking. De originaliteitsprijs was gewonnen door 2 teams (de jury kon geen keuze maken) namelijk Team Ron Groen en Dikke BMW Jongûh. Zij winnen een compleet verzorgende avond samen met de organisatie. De 3e prijs werd gewonnen door Team X-files (reischeque), de 2e prijs door Team FBJ Stoop Adminstraties (diner bon voor 4 personen) en de 1e prijs ging naar team Jut &Jul. Zij wonnen 1 uur vliegen voor 2 personen boven Noord-Holland. Tijdens de Metakittrun editie 2016 werd er zaterdagavond ook een cheque gepresenteerd met het astronomische bedrag van.......€13.366,75!! Alles wordt z.s.m. gestort op het rekeningnummer van Metakids, het goede doel die onderzoek laat doen naar stofwisselingsziektes bij kinderen.

De volgende dag (zondag) starten we rond de klok van 10:00 om weer terug te gaan naar Nederland. Via een cryptische routebrief moesten de deelnemers naar het idyllische plaatsje Muggenbeet rijden. Een mooi stukje Overijsel waar we in het zonnetje konden genieten van de vele langsvarende bootjes, soepje, broodje kroket en een drankje naar keuze. En omdat de Duitse autobahn af en toe saai kan zijn, kon er onderweg ook nog een muziekrebus worden oplost.

De organisatie van de Metakittrun is zeer tevreden over de hele rit. Wij willen dan ook via deze weg de familie Beers (Helferskirchen), ALLE deelnemers, onwijs bedanken voor deze prachtige ervaring. Daarnaast willen we onze excuses alvast maken voor de mensen die we zijn vergeten te bedanken. 2 willen we nog even extra in het zonnetje zette. Als eerste alle oppas opa’s, oma’s, tantes, buurvrouw, vrienden enz. die op de kindertjes wilde passen van de mensen die mee zijn gegaan.

En als 2e willen wij Roy Dekker bedanken. Hij heeft namelijk voor alle ontwerpen gezorgd (posters, banners, logo’s, raamvlaggetjes, rallystickers) die wij voor Facebook en de website hebben gebruikt. Top Roy en wellicht kunnen we (misschien) volgend jaar, net als alle sponsoren, weer een beroep op je doen.

Tot zover!

Groet namens de Metakittrun organisatie

Foto: Ingezonden