IMG 1053 BorderMaker

Zondag werd de achtste Langereistocht gehouden.

Zowel op de fiets, als te voet, kon deze prachtige tocht worden volbracht. Het was zelfs mogelijk, om een deel van het traject te lopen, want een pendelbus bracht de deelnemers gewoon weer naar het beginpunt. Vlak nadat de eerste wandelaars en fietsers waren vertrokken, brak er een flinke bui los, dit zorgde ervoor, dat de inschrijvingen enigzins stagneerde, omdat de overige wandelaars en fietsers hebben gewacht tot het moment, dat de zon weer door ging breken.

IMG 1038aa BorderMaker

Dit scheelde wel in het aantal deelnemers, dat dit jaar iets lager lag, dan het voorgaande jaar. Het was weer een prachtige tocht, dwars door de landerijen in onze eigen omgeving. Er kon op verschillende plaatsen worden gestart. In het Clubgebouw van IJs- en Volksvermaak in Nieuwe Niedorp, het Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud en bij het Clubgebouw van de IJsclub in Hoogwoud.

IMG 1040 BorderMaker

De wandel- en fietstocht heeft als basis de Langereis schaatstocht, die al vele jaren is gehouden. Personen met vermoeide voeten of andere lichaamsdelen, werden bij het IJsclubgebouw in Nieuwe Niedorp even van een heerlijke massage voorzien door Kirsten, die deze dag vele personen op haar massagetafel heeft gehad.

IMG 1046 BorderMaker

Natuurlijk waren er onderweg meerdere stempelposten en daar was zelfs hulp bij van een zeer jonge kracht, die wellicht in de toekomst in de organisatie zal zitten.