IMG 2547 BorderMaker

Schutkermis 2016 wordt de laatste Schutkermis.

We hebben besloten dat twee keer kermis voor een dorp als Nieuwe Niedorp wat veel is. Misschien wel te veel. Na overleg heeft Schut verloren en gaan we de pinksterkermis proberen beter neer te zetten. De kinderkermis gaat natuurlijk mee naar het pinksterweekend. Over hoe we dit verder in het vat gaan gieten gaan we u na de schutkermis verder informeren. Het besluit is gevallen maar het draaiboek moet nog verder worden ingevuld. Tijdens dit proces gaan we u steeds bijpraten via het Niedorper Weekblad en PeWi’s Nieuwspagina.

Maar nu schutkermis 2016.

De Mauritsbar is dicht. Als antwoordt daar op hebben Jan en Tineke van ’t Sluisje bedacht dat er toch vanuit die hoek van het horecaplein activiteit moet zijn, zeker deze schutkermis. Dus op zondag middag en avond organiseren zij een deel van de kermis. Verder heeft Marga voor de Prins Maurits een mooi kermisprogramma opgezet. En natuurlijk heeft het kermiscomité een mooi programma voor de jeugd. Het kermiscomité is in twee jaar tijd vervangen voor een nieuwe groep enthousiaste jonge mensen. Een aantal spellen zijn inmiddels vervangen voor nieuwe spannende spellen. Ook de ballonnenwedstrijd moet eraan geloven maar nog niet dit laatste jaar. Vele jaren lang zijn er 200 tot 300 ballonnen jaarlijks het luchtruim ingegaan. Maar deze komen ook weer naar beneden en blijven dan jarenlang in het milieu liggen.

Dus 2016 laatste schut en laatste ballonnenwedstrijd.

Vanaf zaterdag middag 14.00 uur begint de kinderkermis, inschrijving vanaf 13.30 uur. Zie het programma in deze Niedorper, Pewinieuws.nl en tokotsluisje.nl. Het kinderprogramma voor de zaterdagmiddag wordt met een kinderdisco onder muzikale leiding van dj Stefan Cuni afgesloten. Onze Nierupper uit ’t Veld “Paul Vlaar” zal zoals gewoonlijk, onze schutkermis openen en de sfeer opvoeren naar kermisgewoel. Met vanaf 22.00 uur the very 80’s is het programma van zaterdag weer klaar.

Zondag vanaf 16.00 uur boardingvoetbal voor de jeugd vanaf 10 jaar. Vanaf het terras van ’t Sluisje zal dj Berry dit muzikaal begeleiden. En na het voetballen gaat hij het kermisgevoel erin brengen met muziek voor jong en oud. Omstreeks 19.00 uur krijgt hij hulp van DRIES ROELVINK. Deze ouwe rot in het vak zal zijn stempel drukken op de sfeer van onze laatste schutkermis. Zorg dus dat je hierbij bent. DJ Berry gaat tot 23.00 uur verder. Vanaf 22.00 uur begint DJ Dave Bullens voorzichtig in de Prins Maurits om vanaf 23.00 uur los te gaan en tot in de kleine uurtjes door te feesten.

Maandagmiddag vanaf 15.00 uur is Paul Vlaar er weer klaar voor om de kermisgangers aan de lange tafel in de Prins Maurits onder het genot van veel bier een onvergetelijke laatste schutmaandag te laten beleven. Vanaf 21.00 uur zal DJ Dave Bullens de laatste uurtjes van deze laatste schut naar zijn einde brengen.