IMG 2185 BorderMaker

Langereistocht te voet en per fiets op 28 augustus 2016.

IJsclub Aartswoud en IJs en Volksvermaak Nieuwe Niedorp organiseren zondag 28 augustus 2016 de achtste Langereistocht. Deze wandel- en fietstocht zijn gebaseerd op de Langereis schaatstocht.

De wandelroute is niet gelijk aan voorgaande jaren. Het gewijzigde traject gaat door het agrarische landschap van West-Friesland via dijkjes, kades en boerenlandpaden. Dit in de omgeving van de dorpen Nieuwe Niedorp, Hoogwoud en Aartswoud. De wandeltocht is ca. 25 kilometer maar kan in kortere afstanden (8, 8,5 en 9 km) worden afgelegd. Er is gratis busvervoer tussen de startplaatsen bij de kortere afstanden. Informatie hierover ligt bij de startplaatsen. Het is verboden honden (ook aangelijnd) mee te nemen.

De fietstocht is ca. 40 kilometer en de route loopt langs het parcours van de Langereis schaatstocht.

Voor beide tochten kan er op drie punten tussen 8.00 uur en 13.00 uur worden gestart. De kosten voor beide tochten zijn € 5, - , kinderen van 12 tot 16 jaar € 2, - en kinderen onder de 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

Start- en stempelplaatsen:

Clubgebouw IJs en Volksvermaak, Leijerdijk 9 te Nieuwe Niedorp

Rundveemuseum Aat Grootes, Schoolstraat 43 te Aartswoud

Clubgebouw IJsclub Hoogwoud, Kerkstraat te Hoogwoud

Op de route van de wandel- en de fietstocht zijn deze dag de volgende bezichtigingen te bezoeken:

Geitenstal van Klaver Geit, Unjerweg 1 te Oude Niedorp.

Rundveemuseum Aat Grootes, Schoolstraat 43 te Aartswoud. Tentoonstelling van Walvisch tot badpak in het historisch kerkgebouw, Schoolstraat 45 in Aartswoud.

Voor deze laatste tentoonstelling wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Zie ook http://langereistocht.nl of http://www.ijsenvolksvermaak.nl