rep 22-12-2014 4 640x480

Toneelvereniging Lely uit Slootdorp speelt op 6,7 en 14 februari ‘Hulde’, een filosofisch blijspel van Bernard Slade.

De voorstellingen op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari vinden plaats in het kerkje van Slootdorp, zaterdag 14 februari is de voorstelling in de Cultuurschuur in Wieringerwerf gepland. Voor alle voorstellingen zijn de kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912, à € 10,-, donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,-.

Hulde

Het stuk Hulde is een filosofisch blijspel dat gaat over een vader, Rik, die nooit volwassen is geworden en zijn zoon Jos die zich nooit als een kind heeft kunnen gedragen. Rik heeft zijn talenten, zijn geld, zijn vrouwen en de relatie met zijn zoon verwaarloosd en verloren. Zijn natuurlijke charme maakt dat iedereen van hem houdt en hem zijn fouten vergeeft. De wereld is zijn podium, hij is nooit bijzonder succesvol in zijn werk, maar wel bijzonder talentvol in het maken van vrienden. Door gezondheidsredenen trekken vader en zoon, in misschien wel hun laatste zomer samen, naar elkaar toe en terwijl zij worstelen met hun onderlinge verhoudingenmaken vrienden van Rik de balans op. Op een komische manier maakt u kennis met Sandra, een fotomodel, Heleen, een ex-prostitué, Rik’s arts en goede vriendin: dr. Peeters, de ex-vrouw van Rik: Maartje en de manager, vriend en rechterhand van Rik: Lou. Zijn vrienden en geliefden gunnen hem een staande ovatie en zorgen ervoor dat het stuk op een prachtige manier tot een einde komt met een huldebetoon aan Rik Tempelier. Hulde staat onder regie van Hans Klein uit Oudorp, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.

Toneelvereniging Lely

Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebook pagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

Foto: Ingezonden