31. LOGO backtoschool.pdf 640x480

Soroptimistclub de Roos van Schagen organiseert een uniek cabaret programma om zo onderwijsprojecten voor vluchtelingkinderen te ondersteunen.

Op zondagmiddag 8 februari treedt Henny Weel op in ’t Kerkhuys te Spanbroek met het prachtige programma “Voorstellen”. Een speciaal voor haar geschreven voorstelling met teksten en liedjes waarin zij de vrouw (en zichzelf!) aan ons voorstelt, als meisje, als dochter, als moeder, als echtgenote, als minnares, als vrouw in vele gedaantes. Op een humoristische en ontroerende wijze wandelt Henny in deze voorstelling door het leven van de vrouw, waarbij zij een lach zal ontlokken en de gevoelige snaar zal raken. Een unieke voorstelling die zeker bij vrouwen herkenning zal oproepen, maar ook mannen niet onberoerd zal laten.

De opbrengst van deze voorstelling is voor het project “Syrië Back to School”. De leden van Soroptimist clubs in Nederland zijn bezig geld in te zamelen voor scholen voor Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije. Daarmee ondersteunen wij UNICEF Nederland, op onderwijsgebied, een van haar taken in de vele conflictgebieden in de wereld. De wereld staat in brand, kinderen zijn daarvan overal de dupe maar nooit zijn zij de aanstichters. Vooral vrouwen en meisjes zijn het slachtoffer. Scholen bieden niet alleen onderwijs maar ook veiligheid en de mogelijkheid de verschrikkingen waarvan ze getuigen waren met elkaar te delen. Daarmee krijgen deze kinderen weer toekomstperspectief.

Een verloren generatie, dat laten we toch niet gebeuren?

UNICEF Nederland vraagt tijdens een reeks tv-spotjes aandacht voor kinderen in conflict- en oorlogssituaties. Daar dragen wij, Soroptimisten, actief aan bij.

De voorstelling

De voorstelling wordt gehouden in ’t Kerkhuys, Spanbroekerweg 37, 1715 GH Spanbroek. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal is open om 13.30 uur. De kaarten kosten 20 euro, dit is inclusief ontvangst met koffie of thee en na de voorstelling een drankje en hapje. Wil jij genieten van een unieke middag en deze actie ondersteunen? Bestel dan nu je toegangskaart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Henny Weel een bijzonder actrice

Henny Weel had al jong een passie voor toneel en speelde hoofdrollen op de middelbare school en jarenlang bij een semiprofessioneel gezelschap. In 1990 zette ze haar amateurstatus om in een professionele. De afgelopen jaren was zij te zien in diverse vaste cast- en gastrollen op de televisie, zoals: “Goede Tijden Slechte Tijden”, “de Dageraad”, “De Vlaamse Pot”, “12 Steden, 13 Ongelukken”. In 1993 begaf zij zich succesvol op het pad van het café- chantant en het cabaret. Twee avondvullende programma’s: “Yvette Guilbert en haar tijd” en “100 jaar Nederlands Cabaret - dames die (niet) willen deugen-” waren hiervan het gevolg. Met “Voorstellen” brengt zij een programma met voor haar geschreven en gecomponeerd repertoire.

Syrië “Back to School”

Syrië is een land in chaos en het ziet ernaar uit dat daar voorlopig geen einde aan komt. Miljoenen mensen zijn gevlucht, onder hen veel kinderen. In omringende landen zijn voor hen kampen ingericht en velen zoeken ook daarbuiten onderdak. Zo leven er naar schatting in Turkije bijna een miljoen vluchtelingen, waarvan de helft kind is. Al deze mensen kenden een normaal bestaan en hun kinderen gingen gewoon naar school. Aan de beëindiging van het conflict zelf kunnen we niets bijdragen, maar het lot van miljoenen Syrische vluchtelingen in de omringende landen laat ons niet onberoerd. Wij, Soroptimisten in Nederland, willen voorkomen dat er een verloren generatie ontstaat en deze kinderen de kans geven op een toekomst. Zij zullen ooit hun land weer moeten opbouwen. Unicef organiseert onderwijsprojecten voor de Syrische kinderen die als vluchteling leven in Turkije. Prefab scholen worden opgezet en de kinderen krijgen een rugzakje gevuld met schoolspulletjes. Soroptimisten in Nederland ondersteunen dit project om zo de kinderen een kans te geven op een toekomst.

Waar staan Soroptimisten voor?

Soroptimisten zijn vakvrouwen die actief bijdragen aan de positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd. Zij vormen de grootste service-organisatie van en voor vrouwen ter wereld. In Nederland zijn ruim 100 clubs opgericht en wereldwijd zijn 100.000 vrouwen verspreid over 125 landen actief. Soroptimistclub “Roos van Schagen” zet deskundigheid in, organiseert fondsenwerving en ondersteunt projecten in de regio en daarbuiten. Het geld voor de projecten brengen we bij elkaar door fondsenwerving. Voorbeelden van fundraisingsactiviteiten zijn de verkoop van producten tijdens de Groei&Bloei najaarsfair, de verkoop van het boekje De Wonderkerstboom, het organiseren van Happen & Trappen tijdens de Kunstroute Zijpe en deze theatervoorstelling.

Voor meer informatie over het project en de Soroptimisten kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.