DSC00020bbb 640x480

In het weekend van 6 en 7 september wordt de eerste Boerenversmarkt georganiseerd in de Wieringermeer.

Ruim 30 standhouders van allerlei agrarische producten zoals; champignons, knoflook, Opperdoezer Rondes, broccoli, wortelen, uien, aardappelen, ijsbergsla, rode bieten, bollen etc. vertellen enthousiast over hun product en hun vak. Dit vindt plaats in de kassen van kwekerij Siem Munster. Rondom de markt vinden allerlei activiteiten plaats. Ringsteken met Shetland pony’s voor kinderen waarbij de opbrengst naar het KiKa fonds gaat. Kalfjes en geitjes voor kinderen om lekker te knuffelen. Een oldtimershow met tractoren. Het historisch Genootschap laat beelden zien van hoe vroeger het land werd bewerkt. De slager beent een varken uit en elke avond wordt afgesloten met een Goede Doelen Diner.

Op zondag 7 september vindt een Boerenwandeling plaats die dwars door het land gaat en waarbij een drietal bedrijven wordt aangedaan. Bloeiers (welkom in de wildernis) en Koolen champignons (fair produce award) zijn aan dezelfde weg gevestigd en houden in hetzelfde weekend ook open huis. Delen van het traject worden overbrugd met een tractor en een huifkar. Een unieke samenwerking van lokale ondernemers.

Waar: Kwekerij Siem Munster Wierweg 7 te Slootdorp (www.tulpenexcursie.nl )

Hoe laat: van 10.00 uur tot 16.00 uur

Wanneer: 6 en 7 september

Meer informatie over de Boerenversmarkt en deelnemende bedrijven kunt u vinden op www.boerenversmarkt.com. Voor de Boerenlandwandeling verwijzen wij U naar www.sfeerwandeling.nl .

Header-Boerenversmarkt 640x480