i81784217. szw1280h1280  640x480

In Hotel Pension van Ewijcksluis is van 13 april tot 10 mei een schilderijenexpositie te zien van Wil de Goyer.

Zij schildert landschappen, stillevens en personen. Wil de Goyer gebruikt voor haar werk olieverftechniek uit de zeventiende eeuw. Zij maakt eerst met een dun hard potlood een ondertekening op paneel of doek. Daarna maakt zij met omber naturel een onderschildering. Hierbij wordt de vorm bepaald door het spel van licht en donker. Als de onderschildering goed is uitgehard, worden er verschillende lagen transparante olieverf op aangebracht. Door de olieverf ontstaat er diepte in het schilderij. Wil;”Deze techniek is zeer tijdrovend. Door het spelen met licht en donker krijgt het schilderij mijn eigen sfeer. Voor mij is het een uitdaging om deze sfeer in mijn werk te krijgen, waardoor die voor u als kijker boeiend en spannend kan zijn. En zo leer ik, met elk schilderij, dichter bij mijn gevoel te komen”.

Ik nodig u uit om mijn schilderijen te bekijken in Hotel pension van Ewijcksluis en voor meer infomatie kunt u op mijn website www.wildegoyer.nl kijken.

De opening van de expositie bij Kunst en Kippensoep is zondag om 15.00 uur. Daarna zijn de schilderijen dagelijks te bezichtigen tot 10 mei.

Pension van Ewijcksluis
Van Ewijckspad 1
1761 JN Anna Paulowna