20140216 162929 640x480

Zes kunstenaars exposeren een maand in het natuurgebied ‘Het Geestmerambacht’, gemeente Langedijk.

De 2e kunstbiënnale’ GeestmerArt’ gaat van start op 22 februari en duurt t/m 22 maart 2014. Het eerste kunstproject ‘Geestmerart ‘ is gehouden in 2012. Door de vele reacties en de positieve belangstelling is er besloten om dit 2-jaarlijks te organiseren .

Het Bestuur en de beheerder van het Geestmerambacht maakte het dit jaar opnieuw mogelijk dat de kunstenaars van Crejat daar kunnen exposeren. Gedurende enkele maanden ontwikkelde ieder een beeld naar aanleiding van het thema’ Ontmoeting’om vervolgens dat beeld in het landschap vorm te geven. Een beeld dat recht doet aan het landschap en de prachtige natuur. Wachtend op een ontmoeting.

De objecten zijn allemaal anders, verschillend, evenals de kunstenaars. De kunstenaars die meedoen komen uit Noord Holland.

Angelika van de Pasch uit Wieringerwerf, Wendy van Dijk uit Anna Paulowna, Trudai Koning uit Schagerbrug, Kees Hoeve uit de Beemster , Saskia van Bilderbeek uit Winkel en Edith v.d. Molen uit Alkmaar Marij Janssen is docent ruimtelijk bij Crejat. Zij is de organisator van deze biënnale en begeleider van de groep.

Het startschot van de biënnale is op 22 februari 2014 om 14.00 aan de Noordzijde van het Geestmerambacht bij restaurant Paars. Het stokje wordt doorgegeven door Ieta Polman, de kunstenaar die twee jaar geleden het project vormgaf. We wandelen rond het meer en bij ieder beeld horen we iets meer over de beweegredenen van de kunstenaar. Meer informatie over de beelden en de kunstenaars is te vinden in restaurant Paars en in restaurant de Zuidpunt.

Als je erbij wilt zijn op zaterdag 22 februari 2014 om 14.00 uur, dan ben je van harte welkom !

Crejat GeestmerArt 2014-FINAL