IMG 1047 BorderMaker

Vandaag onthullen wij de eerste namen van Zomerpop Festival 2018, welke plaats gaat vinden op 31 augustus en 1 september 2018.

BALLANTINE

Met een onuitputtelijke muziekmap zet deze fulltime party-animal en DJ elk feestje op z’n kop. Vergaart momenteel door heel Nederland bekendheid met zijn vrouwvriendelijke, dansbare draaistijl. Zijn eigen feestje Wasserette in Amsterdam verkoopt steevast uit en verovert nu ook Rotterdam en Utrecht. Dankzij zijn nieuwe single ‘Een Seconde’ is het een kwestie van tijd voordat de vraag ‘wie kent Ballantine?’ maar één logisch antwoord heeft: WIE NIET?

JACIN TRILL

No more bad vibes. Dat is de boodschap van Jacin Trill, de rapper uit Hoorn die als Happy Hiphopfreshman wordt aangekondigd op Lowlands! De titel van zijn tape Happyland (2017) zegt alles. Elf nummers met weinig woorden, maar des te meer positieve vibes. Sinds de relaxte zomerknaller ‘Kspreyopjebytch’ werd opgepikt door Bokoesam en Ronnie Flex ging het razendsnel: 2,6 miljoen streams op Spotify en 1,5 miljoen views op Youtube. Good vibes rule! JOHNNY 500 Als James Dean destijds een goede DJ was geworden, dan had Johnny 500 een voorganger gehad. Als het mixen van de juiste tracks een buitenaardse kracht was, dan was Johnny 500 één van de Avengers geweest. Geweldige skills, ladykiller looks en ‘the cool’ om nu al te hangen met de groten. Johnny 500 vermaakt iedereen op elke dansvloer. Moderne eclectische sounds, met gevoel voor party verpakt in een set waar iedereen blij van wordt. Johnny 500 does it.

THE POSIES (USA)

Rauwe gitaren, aanstekelijke melodieën en hemelse samenzang. Zet je schrap voor de onvervalste 90’s powerpop-grungerock van The Posies! Na deze gloriejaren speelden de bandleden met o.a. R.E.M., Snow Patrol, Neil Young, Big Star én leverden soloplaten af. Maar in 2018 komt de band uit Seattle – in originele bezetting – voor enkele zomerfestivals naar Europa, waaronder Zomerpop! Zij spelen hun doorbraakalbum Frosting on the Beater, aangevuld met andere classics. Nu al legendarische show.

IT IT ANITA (BEL)

Bereid je voor op de whiplash die je overhoudt aan de Autobahn-topsnelheid van deze Waalse mannen met gitaren. Met 90’s noise rock riffs en oerkreten vanuit de tenen lijkt It It Anita wellicht ongecompliceerd, maar wie goed luistert hoort subtiele nuances en intrigerende onderlagen. Ziedend vuur, intens verlangen, verlammende angst, woede en rusteloosheid. Na o.a. EuroSonic, Le Guess Who, The Great Escape (UK) en Pukkelpop nu full power in Hoogwoud!

MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS (NL/USA)

Hoogmis in Hoogwoud! Met haar krachtige stem en opzwepende performance raakt Michelle David de kern van de soul. Na o.a. Pinkpop betreedt zij onze main stage met complete band, inclusief blazerssectie. Swingende gospel, gewikkeld in een dekentje van soul, blues en jazz, à la The Gospel Sessions Vol. 1 & 2. Waar zij ook spelen, overal wordt gedanst, gejuicht en raakt het publiek in vervoering door de boodschap van hoop, kracht en liefde. Gaat dat zien. Horen. Beleven!

Binnenkort meer nieuws.....