IMG 20180421 WA0000 BorderMaker

Hollands Kroon is de Agrarisch Hoofdstad van Nederland.

Dat weet je, dat voel je, wanneer je door ons gebied rijdt. Het is misschien wel de kracht van de eenvoud die ons zo speciaal maakt. Langgerekte wegen, langgerekte akkers, volgens de kenners ‘hele beste akkerbouwgrond’. De hoge kwaliteit van onze grond samen met de toonaangevende ondernemerschap van onze boeren maakt dat wij die Agrarisch Hoofdstad zijn.

Geen andere gemeente in Nederland heeft een zo divers aanbod in agrarische producten als Hollands Kroon. Veelzijdigheid, daarin zijn wij verreweg de grootste. Maar dan op hoog niveau! Niet alleen zijn wij verreweg het grootste open tuinbouwgebied en het grootste aaneengesloten bloembollenteeltgebied van Nederland, wij zijn ook de beste.

Zo is de kwaliteit van onze aardappelen berucht door de hele sector. Onze ondernemers staan bekend om de state-of-the art technieken waarmee zij werken en dé reden voor bezoek over de hele wereld om te kijken hoe wij uit Hollands Kroon die hoge productie tegen de beste kwaliteit voor elkaar krijgen.

Boerenrustpunten

Wanneer je kijkt naar een fietsroutekaart van Nederland valt één ding onmiddellijk op; er zijn haast geen fietsroutes in Hollands Kroon. Dit terwijl ons gebied zo ontzettend mooi is! In oktober vorig jaar is hier door LTO Noord afdeling Hollands Kroon verandering in gebracht door in samenwerking met gemeente Hollands Kroon een fietsroute in aan te brengen. Doelstelling van deze route is de burgers en inwoners van Hollands Kroon, maar zeker ook daarbuiten, laten ervaren hoe bijzonder onze agrarische omgeving is. De route leidt langs de 4 oude gemeenten in Hollands Kroon en sluit op zoveel mogelijk plaatsen aan bij bestaande fiets- en wandelroutes zoals de Knooppuntenroute. Er is geen begin of eind, de fietser kiest zelf waar hij begint en eindigt. Tussenstops zijn mogelijk bij de 10 Boerenrustpunten, stevige houten banken, die op bijzondere plekken in onze gemeente geplaatst zijn. Via de app ‘Izi Travel’, is op de mobiele telefoon eenvoudig een kaart op te vragen van de locaties van de Boerenrustpunten. Extra bijzonder, via deze app vertelt de boer bij ieder bankje zélf waarom hij dit zo’n bijzondere plek vindt.

Fietsend het voorjaar in

Op zaterdag 28 april organiseert LTO Noord Holland Kroon een fietstocht langs de Boerenrustpunten. De fietser bepaalt zijn eigen route zelf door vooraf te kijken op www.izitravel.nl en te zoeken op ‘Boerenrustpunten’. Ontmoetingspunt is het Boerenrustpunt op de kruising N239/Langereis, daar staat tussen 10.00 en 15.00 koffie voor langskomende fietsers klaar mét een agrarisch gericht presentje.

Foto: Ingezonden