18 Persfoto Kortsluiting 2.0 BorderMaker

Theatergroep Kortsluiting 2.0 brengt ’Verre Vrienden’ in het Scagontheater

Data: zaterdag 14 april 2018 - Aanvang: 20.15 uur

Matinee zondag 15 april 2018 - Aanvang: 14.15 uur

Entree: € 12,50

Theatergroep Kortsluiting 2.0 werd in 2017 in het leven geroepen. Door drie mannen en drie vrouwen met dezelfde droom en ambitie: amateurtoneel naar een hoger niveau brengen. Zij hopen op schrijnende en hilarische wijze het geploeter van gewone mensen te tonen en in te zoomen op herkenbaar leed. ’Verre Vrienden’ is een komedie, geschreven door de vermaarde Engelse toneelauteur Alan Ayckbourn.

De prachtige vertaling van deze toneelklassieker is van de hand van Kim van Kooten. In deze komedie schuift het publiek aan bij Lucy. Ze heeft een high tea georganiseerd voor vriend Boudewijn, die zijn vriendin is verloren door haar verdrinkingsdood. Tezamen met oude vrienden, wil ze op deze manier zijn leed wat verzachten. Maar een gezellige tafel, met thee en gebak, wordt van meet af aan door spanningen overschaduwd en de thee wordt sterker gedronken dan men diep vanbinnen wenst. In afwachting van de komst van Boudewijn, de man wiens leed onmogelijk overtroffen kan worden, wordt elke directe confrontatie met de eigen pijn vermeden.

Onderlinge spanningen schuren tegen elkaar aan en de sfeer is om te snijden. En als Boudewijn dan uiteindelijk ten tonele verschijnt, wordt elke verwachting omvergeworpen. Hij lijkt het verlies een plek te hebben gegeven. Vol levenslust werpt hij een pijnlijk licht op de overige vrienden, die ieder op hun eigen manier het roer verloren lijken te zijn.

Regie: Koen de Ridder

www.tgkortsluiting.com

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling. Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.

Foto: Ingezonden