piratenkennis BorderMaker

Afgelopen zaterdag 30 december heeft de jaarlijkse Metakids Top 2000 muziek quiz weer plaatsgevonden.

Voor de 4e achtereenvolgende keer was Party Centrum de Vriendschap in 't Veld omgetoverd tot Metakids Top 2000 cafe en waarbij 22 teams de strijd met elkaar aangingen. Deze editie had als extra tintje dat de band Swallowed Vision onderdeel was van de quiz. Voor de organisatie EN de band een uitdaging wat dit was voor beide nieuw. Na een kleine valse start, 1 van de beamers stopte er een half uur voor aanvang mee, werd rond de klok van 17:30 de Quiz begonnen met een Intro ronde. Daarbij moesten de 88 (!) deelnemers Artiest en Titel raden. De daaropvolgende 7 ronde's waren van een redelijke niveau waarbij de spanning in de top 3 te snijden was. Tussen ronde 4 en 5 werd een lopend buffet voorgeschoteld die werkelijk om te smullen was.

En omdat het onbeperkt was werden de magen goed gevuld. Na het eten had Georgette Bicker van Metakids nog een leuke toespraak met veel lovende woorden voor de organisatie. Mooi dat ook Metakids bij deze avond aanwezig konden zijn. Rond de klok van 20:30 werd ronde 5 gestart die als Rebus door het leven ging. Op de 2 beamers verscheen een cryptische omschrijving van plaatjes en werd naar artiest of band gezocht. De laatste sheet (met enkel het Metakids logo) moest voorstellen......? Idd. Het Goede Doel. Een instinker waar vele intrapte. De nakijk jury, die heel veel werk hebben verzet, hadden ook hier duidelijk lol in. En uiteraard was er ook nog de opbrengst. Deze keer mocht de organisatie wederom niet klagen. Met een inschrijfgeld van maar € 17,50 p.p. konden de deelnemers niet alleen onbeperkt eten maar ook meedoen aan de quiz. Een quiz waar meer dan 200 uur aan werk zit.

Daar zit de organisatie niet mee want ze weten waar ze het voor doen. De 88 fanatieke deelnemers een leuke avond bezorgen, bekendheid geven aan metabole ziektes en natuurlijk om een leuk bedrag op te halen. En na een bloedstollende 2e ronde kon het qua top 3 nog alle kanten op. De eindstand was tot op het laatst onzeker. Maar uiteraard is er een winnaar (en helaas dus ook een nummer laatst) uit de bus gekomen. Het verschil tussen de nummer 1 en 2 was maar 4 punten te weten 192 om 188 punten. De prijzen die allemaal gesponsord waren door diverse bedrijven werden verdeeld en uiteindelijk was het Piratenkennis die er met de hoofdprijs vandoor ging.

De cheque kon alleen die avond nog niet gemaakt worden want er waren ook nog de toeschouwers die een duit in de collectebus deden. Maar we kunnen met veel trots meedelen dat die avond het bedrag van maar liefst € 1151,= is opgehaald. Dit bedrag zal zo snel als mogelijk worden overgemaakt op de rekening van Metakids.

Na afloop maakte veel teams bekend dat zij volgend jaar (2018) weer mee willen doen. Dat is super om te horen en tevens heel bijzonder want wie weet of er wel een 5e editie gaat komen......

cheque 2017 BorderMaker

Nog even voor de volledigheid

Nr 1 Piratenkennis (4e keer op rij gewonnen)

Nr 2 Team Gevelconcept

Nr 3 De Slof

Nr 22 en tevens laatste: The Granny's

Groet van de organisatie Metakids Top 2000 muziekquiz Rob, Ester, Rob en Sven

Foto's: Ingezonden