IMG 4320 BorderMaker

Woensdagavond werd de najaarsvergadering gehouden van de Floralia in Nieuwe Niedorp.

In de grote zaal van Dorpshuis Prins Maurits waren naast het bestuur een groot aantal groepen aanwezig met een afvaardiging. Tijdens de vergadering werd teruggeblikt op het geslaagde Floraliaweekend. Toch waren er nog enkele punten die volgend jaar wat extra aandacht krijgen.

Op deze vergadering werd ook het nieuwe Thema gekozen. Reeds eerder konden de groepen een lijstje met onderwerpen indienen, hieruit is een top vier gekomen en daar mochten de aanwezige groepen een stem op uitbrengen.

Echter was het met deze stemronde nog niet duidelijk welk onderwerp met algemene stemmen was aangenomen, want er waren twee onderwerpen met hetzelfde aantal stemmen. Na een tweede stemronde bleek "Natuur / Dieren / 4 seizoen" uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen. Het bestuur heeft besloten dit te wijzigen in "Flora en Fauna", omdat dit voor de reclame-uitingen een betere titel is. Na twee jaar zal er een evaluatie volgen over het gebruik van een thema.

De groepen kunnen nu in ieder geval een onderwerp bedenken en al vroeg in het seizoen starten met de bouw van de werkstukken. Tot die tijd blijft het opvallend stil rondom de bouwplaatsen.