IMG 4297 BorderMaker

Het aftellen kan beginnen!

Met zoveel mooie wagens en zoveel enthousiasme belooft het heel wat!

Vermist…

Iedereen heeft gezien dat het dorp inmiddels feestelijk versierd is met onze Corsovlaggen. Helaas zien we dat op mysterieuze wijze vlaggen verdwijnen! Inmiddels missen we er al 9… Het zou mooi zijn als de vlaggen ook op mysterieuze wijze weer op hun plek komen te hangen maar als iemand iets gehoord of gezien heeft, of Corsovlaggen gevonden heeft, laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

En, voor diegenen die op eerlijke manier aan een vlag willen komen: ze zijn nog steeds te koop bij Marjo Lenstra, Bosstraat 74, 0224-543050. De grote kost €50,= en de kleine €12,=.

Verkeersmaatregelen

Stichting Bloemencorso Winkel wil via deze weg een ieder uit de gemeente, zowel bewoners als bedrijven, op de hoogte stellen dat er op zondag 25 september het Bloemencorso plaatsvindt, van 10 uur ‘s morgens tot 22 uur ‘s avonds. Tijdens dit evenement wordt de dorpskern van Winkel afgesloten, is er éénrichtingsverkeer tussen Trambaan en Limmerschouw (is Dorpsstraat) van 16.00 uur tot 22 uur. Op de Scheidersweg, Nieuwe Niedorperweg, Trambaan en Winkelerzand geldt een parkeerverbod van 10 uur tot 16 uur. De Limmerschouw wordt afgesloten vanaf zondagochtend 9 uur t/m zondagavond.

Vanaf zaterdagavond s.v.p. geen auto’s parkeren langs het parcours en de markt.

Tribunes – gratis zitplaatsen!

Ook dit jaar hebben we weer twee tribunes. Deze staan op de Dorpsstraat en op het Veldwachterspad. Een relaxte manier om van het Bloemencorso te genieten!

Faciliteiten voor invaliden

Speciaal gereserveerde parkeerplaatsen zijn aanwezig bij de Dorpsstraat 177 en de Corsolaan. Het invalidentoilet is te vinden op de Koomenstraat.

Bloemen lossen op 22 september

Op donderdag 22 september worden er bij de firma Spaansen weer vrachtwagens vol dahlia’s verwacht, die gelost moeten worden. Houd de Corso-app in de gaten, daar volgt meer informatie over de tijd. Maar wees vanaf ongeveer 19:00 paraat! Vele handen maken licht werk, dus als je tijd hebt, kom alsjeblieft helpen.

Voorverkoop gemist?

Je kunt terecht bij de volgende adressen om na de voorverkoop nog programmaboekjes voor de gereduceerde prijs van € 4,= te kopen:

Peter Otjes, Dorpsstraat 48, Winkel

Jel Jimmink, Plantsoenstraat 9, Lutjewinkel (alleen zaterdagmorgen tussen 9:00 en 12:30 uur)

Kindercorso

Op donderdagavond 22 september a.s. worden de bloemen met vrachtwagens bij de loods van Spaansen gebracht. Jij hoeft jouw bloemen daar niet op te halen. Wij zorgen er voor dat de bloemen voor de Kindercorsowagens in de Kindercorso schuur komen.

Het wordt een volle boel in de schuur, wel 36 deelnemers hebben zich aangemeld.

Willen jullie je corsokarretje/fiets, donderdagavond (22-09) brengen, vanaf 18:30 uur, dan kunnen wij alles op zijn plaats zetten.

In de Kindercorsoschuur (Zandzegge 2) mag je vanaf vrijdagmiddag (23-09) 13:00 uur bloemen plakken. We beginnen natuurlijk wel eerst met konten… Alle scholen zijn dit keer vrij op vrijdagmiddag, dus meteen een volle boel (trek wel je oude kleren aan, lijm gaat niet meer uit je kleren!!). Als je in de Kindercorsoschuur gaat plakken, neem dan zelf een schaar en een kwast (Action rond nr. 10) mee.

In de Corsoschuur konten/plakken/prikken/dansen wij van vrijdagmiddag 13:00 uur tot uiterlijk 19:30 uur.

McKili zorgt tussen 17:00/18:00 uur voor een lekker patatje mét...!!

Zaterdagochtend vanaf 9:00 uur kunnen jullie weer plakken tot het klaar is, uiterlijk 16:00 uur. In de Kindercorsoschuur krijgen jullie wat te drinken en wat lekkers (ook je vader, moeder, opa of oma die je komen helpen).

Zaterdag onder de middag gaat iedereen even naar huis om te eten.

Belangrijke data Corso

Woensdag 21-sep Voorverkoop programmaboekjes

Donderdag 22-sep Bloemen delen

Vrijdag 23-sep Ronde jury en uitdelen boekjes aan groepen

Zondag 25-sep Bloemencorso


Het bestuur wenst iedereen veel succes met de voorbereidingen!