IMG 2210 640x480-BorderMaker

De afgelopen week weer een drukte van dorpsevenementen.

Gelukkig en geweldig dat er ieder jaar zoveel enthousiaste mensen zijn om deze te organiseren; De Kielemarkt, de Waterfeesten tijdens de Pinksterkermis (39x ?). Maar ook de Paaspolderloop, Paaspuzzelrit en volgende maand de Triathlon niet te vergeten. Wat zouden we toch zonder ze moeten ????

VOORJAARSVERGADERING

Leuk dat er veel opkomst was tijdens de voorjaarsvergadering… Top ! Het liep allemaal heel voorspoedig. 19.30 uur werd de vergadering geopend, de hoognodige dingen werden besproken en om 20.25 kon de vergadering worden afgesloten om plaats te maken voor onze spreker(s) uit Zundert. Fijn dat er om 20.30 ook 15 à 20 mensen van de Corso uit Winkel aanschoven om zich te laten inspireren door deze sprekers.

ZUNDERT

Enkele van ons zijn er misschien al van op de hoogte maar hiermee nog even een korte samenvatting van de Zundert-activiteit voor diegene die nog niet volledig waren geïnformeerd. 2 Heren hadden wij uitgenodigd om een presentatie te geven over de mega “bloemen”-Corso die sinds 1936 wordt gehouden in Zundert. Hun buurtschappen (+- 20 stuks) verwerken zo’n 8 miljoen dahlia’s op wagens. Voor ieders beeldvorming; De Floralia verwerkt er jaarlijks +- 1 miljoen. Het hele jaar organiseren de buurtschappen (=gemidd. 70/80 mensen) evenementen om inkomsten te generen om hun wagen te bekostigen. De Stichting ontvangt inkomsten via entree, horeca exploiteren, verpachten etenstenten, sponsoren en een klein deel subsidie. Zondags kunnen zij gemiddeld rekenen op 50 à 60.000 bezoekers. Maandag’s komen er vaak nog ongeveer 30.000. D.m.v. een presentatiefilmpje wilde zij ons een algemene indruk geven van het jaarlijkse Corsofestijn. Het 2e filmpje gaf ons een impressie van de opbouw - door het jaar heen - van de wagens. Ze hebben lespakketten “Cors-Ziezo en Daantje-Dahlia” samengesteld en er bestaat zelfs een “Corso-Academie” om aan andere hun Corso-virus over te brengen. Het was bijzonder te horen hoe gedreven zij jaarlijks met hun bloemenfestival bezig zijn.

Wij hopen dat wij met deze presentatie een nieuwe wending aan onze Floralia Voorjaarsvergadering hebben gegeven. Laat ieder datgene eruit halen wat voor diegene een aanvulling / belangrijk is.

 

JAARVERSLAG FLORALIA 2013

Er is een jaarverslag gemaakt om een zo leuk en reëel mogelijk overzicht te geven van ons Floraliaweekend 2013. Vanaf volgende week is dit verslag te lezen op onze site www.floralia-nieuweniedorp.nl (indien niet zichtbaar, druk op F5 om de vernieuwde site zichtbaar te krijgen).

JAARLIJKSE BIJDRAGE

Vorig week hadden wij een roze flyer i.p.v. een acceptgirokaart in het Niedorper Weekblad verstrekt. We waren erg blij met het verhoogde aantal donateurs van vorig jaar èn willen ook heel graag nog meer jonge mensen bij de Floralia betrekken. Vergeet daarom vooral niet ook donateur te worden !! Hiermee heb je een stem in het beleid èn geef je De Floralia een toekomst. Je bijdrage van 2, 3, 5, of 10 euro mag je overmaken op bankreknr. 3449.50.336 t.n.v. Floraliavereniging te Nieuwe Niedorp. Vergeet niet je naam en adres bij de overschrijving te vermelden ! Alvast BEDANKT !

BELANGRIJKE DATA

26 JUNI : 4e Nieuwflits

3 JULI : Laatste Nieuwsflits vóór de zomervakantie

15 AUG : Inleveren titel mozaïek/werkstuk + bloembestelling

22 AUG : Uiterlijke inleverdatum bloembestelling

20/21 SEPT : Floralia

Zo dit was het weer voor deze week. Tot de volgende Nieuwsflits !

Namens Bestuur Floraliavereniging

Annelies Veldman

Vaderdag cadeautip.pdf 640x480