IMG 9990aa BorderMaker

Het begint langzaam een traditie te worden, een bezoek brengen aan de Corsogroepen in Vollenhove.

Dan ga ik niet kijken bij de optocht, maar sfeer proeven in de schuren en tenten, waar heel hard wordt gewerkt aan de enorme grote wagens.

IMG 9967aa BorderMaker

Vorige week was ook het plan, om een bezoek te brengen aan het buurdorp Sint Jansklooster, maar door gebrek aan tijd, is dit tripje verschoven naar 2019.

IMG 9976aa BorderMaker

De groepen waarderen mijn belangstelling altijd heel erg en overal kan ik aanschuiven om te helpen. Dit keer kwam ik in de schuren in de middag, maar omdat ik er geen genoeg van kon krijgen besloot ik ook de avond door te brengen in het dorp, waar de Corsokoorts tot ongekende hoogte was gestegen.

IMG 9982aa BorderMaker

Aangezien "De Karre" ook in de buurt was, werd daar tussendoor even een hapje gegeten (kenners kennen deze plek heel goed).

Daarna weer vol enthousiasme langs de groepen, waar ondertussen ook corsogroepen uit het naburige dorp hun hulp hadden aangeboden, dit resulteerde in zeer goed gevulde schuren en tenten, waar soms wel meer dan 200 mensen te vinden waren, die allemaal aan het werk waren.

IMG 9987 BorderMaker

Menig DJ zorgde voor de sfeer in de schuren.

Ik kon slecht weg komen uit de gezellige schuren, want deze sfeer wil je zo lang mogelijk vasthouden, het was dan ook laat en donker.

IMG 9990aabb BorderMaker

Het is voor mijzelf altijd een hele lekkere opwarmer voor de Floralia en het Corso, ik kan dan ook bijna niet wachten om overal weer langs te gaan.