sen002 BorderMaker

Twee collega’s van de afdeling Voertuigentechniek van het Horizon College hebben in de herfstvakantie een week lang gastlessen verzorgd voor een technische school in Abènè in Zuid-Senegal.

Abènè ligt in een tropisch regenwoudgebied, vlak boven de uitmonding van de rivier de Casamance.

De gastlessen zijn georganiseerd in nauwe samenwerking met stichting Timloto en een collega van het Da Vinci College. Stichting Timloto ontwikkelt lesmaterialen voor de technisch specialisten opleiding en laat kennis uitwisselen tussen bedrijfsleven en het scholenveld.

sen001 BorderMaker

De technische school in Senegal heeft al enkele keren afgeschreven gereedschap en elektronica-apparatuur uit de Horizon College werkplaats gesponsord gekregen. Nu werd het tijd om zelf met de gedoneerde spullen aan de slag te gaan.

sen003 BorderMaker

Marcel Bockweg uit Heerhugowaard en Robert Visser uit Nieuwe Niedorp hebben een technische training op het onderwerp motormechanica verzorgd. In een snel geïmproviseerde ruimte werden alle ins en outs van motormechanica uitgelegd.

sen004 BorderMaker

Deelnemers waren studenten van de technische school en lokale monteurs uit de omgeving.

Een ingehuurde tolk verzorgde de vertaling van Engels naar Frans en de lokale taal Wolof.

Het enthousiasme van de deelnemers was groot omdat het daar in de omgeving ontbreekt aan middelen, kennis en organisatiedrift.

sen005 BorderMaker

Het was voor de twee collega’s een zeer indrukwekkende en leerzame studiereis. Na veel enorm veel zweten, het was er 35 graden en tegen de 90% luchtvochtigheid, konden Marcel en Robert terugkijken op een zeer waardevolle week.

Foto's: Ingezonden